Arnold Schwarzenegger egy YouTube-videóban tárulkozott ki arról a nehéz időszakról, mellyel a harmadik szívműtétje után nézett szembe. Ő az a fickó, akit az akciófilmekből és testépítésben elért bravúrjairól ismerünk, és aki a mozivásznon fitogtatja az erejét. Kiderült, hogy az életben is nagy harcos, és hogy egy műtét után igazi hullámvasút várt rá.

Az egész akkor kezdődött, mikor elment a harmadik nyitott szívműtétjére, hogy kicseréljék az aortabillentyűjét. Ez már korábban is megtörtént, hiszen 1997-ben és 2018-ban is volt szívbillentyű helyreállító műtétje. Ezúttal azonban a dolgok komplikáltabbak lettek.

A színész nyíltan beszélt arról, milyen volt kés alá feküdni. A 76 éves akciólegenda YouTube-videóban a műtét utáni felépüléséről beszél. Ez néhány hónappal azelőtt történt, hogy visszatért ikonikus szerepébe a Terminátor: Sötét végzetben 2019-ben.

A videóban Arnold őszintén mesél a felépülés rögös útjáról, melynek során komplikációk léptek fel. Őszinte bepillantást nyerhetünk egy hollywoodi ikon életébe, aki évtizedek óta testesíti meg az erőt és a kitartást kedvenc akciófilmjeinkben.

“Emlékszem, mikor nyitott szívműtétem volt, a harmadik, néhány hónappal a Terminátor 6. forgatásának megkezdése előtt. Nagyon féltem. Felébredtem, az orvosok hirtelen ott voltak előttem, és azt mondták: ‘Sajnáljuk, de ez nem úgy ment, ahogyan terveztük.’”

Először a terv egy egyszerű, nem invazív beavatkozás volt, de a dolgok megváltoztak, mikor az orvosok hibát vétettek és belső vérzés lépett fel. “Nagyon gyorsan fel kellett nyitniuk, hogy megmentsék az életemet.”

Ami egészen hihetetlen, az az, ahogyan Arnold ezt kezelte. Ahelyett, hogy azon rágódott volna, “mi lett volna ha”, inkább arra összpontosított, hogy mielőbb kikerüljön a kórházi ágyból. “A lényeg, hogy nem tudod visszaforgatni az órát. Ez egy katasztrófa volt. Egy katasztrófa kellős közepén voltam. Akkor most hogyan mászok ki innen? Rá kell kapcsolnod… Szedd össze magad, lépj a gázra, és mondd magadnak: ‘Oké, amit most tennem kell, az az, hogy kikerüljek ebből a kórházból.’”

Arnold apró lépésekkel indult. Azzal kezdte, hogy fel tudjon kelni és meg tudjon tenni 10 lépést, majd lassan egyre nagyobb távolságokat tett meg az osztályon, és viszonylag hamar nagyobb sétákra indult. A barátait is segítségül hívta, akik biztatták, miközben sétált a kórházi folyosókon: “Úgy néztem ki, mint egy idióta, aki a folyosókon téblábol.”

Arnoldnak erős késztetése volt, hogy visszatérjen az edzési rutinjához, hiszen már a láthatáron volt a Terminátor 6. Kiváló fizikai formában kellett lennie ehhez az igényes szerephez. A nyerő kombináció a pozitív hozzáállás, a világos terv és a szilárd támogatói rendszer volt. “Pozitívan álltam hozzá, pontosan tudtam, hogyan fogok eljutni odáig, és erős támaszaim voltak – mert ezt egyedül nem tudjuk megcsinálni. És amikor elkezdtem forgatni a Terminator 6-ot, teljesen visszatértem.”

Arnold Schwarzenegger története arról szól, hogy az élet nehézségeiből meg kell találnunk a kiutat. Emlékeztet arra, hogy egy “meg tudom csinálni” hozzáállással, tervvel és támogató barátokkal még a legnehezebb kudarc is legyőzhető, és erősebben térhetünk vissza, mint valaha.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét