Időtlen és kissé szeszélyes vita zajlik a WC-papír fellógatásának módjáról, ami gyakran még családon belül is heves konfliktusokat okoz. Érdekes módon az, ahogyan fellógatod a WC-papírt, még a jellemvonásaidról is árulkodhat.

A többség úgy szereti, ha a guriga előtt van a WC-papír szabad vége.

Dr. Gilda Carle, az ismert párkapcsolati tanácsadó és tévés terapeuta érdekes módszerrel állt elő az emberek személyiségének megállapítására. Abból indul ki, hogy ki hogyan helyezi el a vécépapír-tekercset a tartón, ezzel teszteli az emberek személyiségét. Kutatásai szerint ez specifikus jellemvonásokat és személyiségjegyeket fedhet fel.

Tanulmánya szerint az emberek 75%-a jobban szereti, ha a vécépapír szabad vége van közelebb. “Azok, akik így lógatják fel a WC-papírt, jóval dominánsabbak, mint azok, akik a falhoz közelebb helyezik el a WC-papír szabad végét” – mondta.

Akik a guriga előtt helyezik el a WC-papír szabad végét, azok túlbuzgók.

A kutatás szerint azok, akik a vécépapír szabad végét a guriga előtt helyezik el, kiváló szervezőképességgel rendelkeznek. Emellett hajlamosak a perfekcionizmusra, és természetes hajlamuk van a magas szintű eredmények elérésére.

Akik maguktól távolabb helyezik el a WC-papír szabad végét, azok bizalomgerjesztőbbek.

A tanulmány szerint így a kisebbség helyezi el a vécépapír-tekercset. Ezek az emberek általában lazák és megbízható természetűek, az erős alapokon nyugvó kapcsolatokat helyezik előtérbe.

A faltól távolabb elhelyezni a WC-papír szabad végét higiénikusabb.

A guriga ilyen módon történő elhelyezése segít védekezni a baktériumok ellen. Mikor a WC-papírért nyúlunk, ilyenkor a kezünk csak ahhoz a részhez ér hozzá a tekercsen, amit fel is használunk. Ha azonban a vécépapír-tekercs szabad vége a fal mellett lóg, nagyobb az esélye, hogy az ujjainkkal érintjük a falat is és baktériumokat hagyunk rajta. Ez növeli annak az esélyét, hogy aki később használja a vécépapírt, az kapcsolatba kerüljön a már ott lévő baktériumokkal és további szennyeződéseket vigyen fel.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét