Ashley Graham volt a legelső plus size modell, aki megjelent a Sports Illustrated címlapján, ezzel pedig hatalmas lépést tett a testpozitivitás üzenetének közvetítésében. Élete minden területével kapcsolatban nagyon őszinte, így volt ez a várandósságával is. Megmutatta, milyen valójában az anyaság.

Egy kisfiú és egy ikerpár anyukájaként Ashley Graham azt hirdeti, hogy minden édesanyának joga van eldönteni, hogy szoptat-e.

Egy interjúban Graham őszintén vallott a terhesség utáni állapotáról, melyen ugyan minden nő átesik, de csak kevesen beszélnek róla. Azon is elgondolkodott, hogy néhány dologról inkább hallgasson-e: “Főleg a tested változásait nehéz elfogadni. Ott vannak a striák, a megereszkedett bőr, a kérdés, hogy szoptatás vagy tápszer. Mert ugye már azt is meg akarják mondani, hogyan etesd a gyermekedet.”

Ashley a szoptatásról is beszélt: “Az első gyerekemnél úgy voltam, hogy kizárólag szoptatni fogom, mert ez a helyes. Aztán megszülettek az ikrek, és azt gondoltam, én ezt már nem csinálom, ez itt nem fog működni. Mindketten egyszerre – ez rengeteg munka. Ezért 5 hónapos korukban abbahagytam a szoptatást, és a lehető legjobb tápszert kezdtem adni nekik. Nagyon egészségesek és boldogok!”

Ashley szerint csakis az anyukákon múlik, hogy szoptatnak vagy tápszereznek, mert ezt a saját tapasztalataik alapján döntik el. “Nem hiszem, hogy meg kellene mondani az anyukáknak, hogyan etessék a saját gyereküket.”

A modell azt is elmesélte, milyen fizikai változásokon ment át szülés után. “A tested feltelik tápanyagokkal, és a baba ezeket kiszívja belőled. Aztán kibújik, és a szervezeted teljesen lemerül. A hajad hullani kezd, pattanásos leszel, a kilók pedig nem mennek le rólad.”

Graham hozzátette: “Szeretném úgy megmutatni magam, hogy elégedett vagyok azzal, aki vagyok. Volt egy utazásom, egy utazás, ami a testemmel kapcsolatos magabiztosságról és arról szólt, hogy legyek rendben magammal. Soha nem akarok hazudni.” Mindannyian hálásak vagyunk azért, hogy a modell megosztotta velünk tapasztalatait, hiszen ezáltal az anyák világszerte úgy érezhették, hogy látják és hallják őket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét