Samantha Brick általános iskolai tanítónő. Egy nap elképesztően dühös lett, miután a szülők ráhagyták azt a feladatot, hogy pelenkát cseréljen a 6 éves gyerekükön. A tanítónő annyira ideges lett, hogy dühösen üzent az elfoglalt anyukáknak, ezzel pedig reakciók egész áradatát indította el.

Samanthát az egész szituáció sokkolta.

Samantha Brick egy általános iskolában dolgozik, nemrég pedig interneten osztotta meg azt az esetet, ami számára az utolsó csepp volt a pohárban tanárként és magánemberként is. Egy nap az egyik diákjának elfoglalt anyukája elfelejtett váltóruhát és pelenkákat vinni. Azt ígérte, elmegy érte, és visszajön egy óra múlva. Ám már 90 perc is eltelt, Samantha pedig hiába várta az anyukát.

Samantha felhívta a fiú anyukáját, hogy merre jár. Ami még tovább súlyosbította a helyzetet, hogy közben a fiú közölte, hogy nedves a pelenkája. Mikor az anyuka végre felvette a telefont és meghallotta, hogy mi történt, a reakciója egyenesen sokkolta a tanítónőt. Samantha így emlékszik vissza az anyuka válaszára: “Nekem erre nincs időm. A fiam az iskolában van, szóval ez a maga gondja” – mondta neki az anyuka.

Samantha megdöbbentőnek találja az ilyen eseteket, és el is mondta a véleményét.

Samantha úgy érzi, az ilyen eseteknek ritkábban kellene előfordulniuk. Helytelennek találja, hogy a szülők úgy küldik iskolába a gyerekeiket, hogy előtte nem tanítják meg őket a WC használatára. Ugyanakkor elmondta azt is, sajnos nem csak egyetlen szülőnél fordul elő ez.

Elmesélte, hogy sajnos mára ez vált a megszokottá, mégpedig leginkább a jómódú családokban. Samantha elárulta, hogy a dolog annyira általánossá vált, hogy az iskolában, ahol 4-6 éves tanulókkal foglalkozik, egy rakás váltóruha van, fehérneműk, pelenkák, babatörlők és babáknak való testápolók. Van egy teljesen felszerelt öltözőjük, és mindezt az iskola költségvetéséből oldják meg.

Samantha elmondta, hogy szinte az összes általános iskolás gyereknek, akikkel valaha dolgozott, szükségük volt ezekre a holmikra, mert sok iskoláskorú gyerek nem szobatiszta.

Szerinte a szülőknek felelősségteljesebbnek kellene lenniük, mikor iskolába küldik a gyermekeiket.

Mikor a diákja pelenkája cserére szorult, az anyukája pedig a tanárra hagyta a pelenkacserét és a gyerek lemosdatását, Samantha asszisztensének el kellett mennie a legközelebbi üzletbe pelenkát venni. A fiú pedig már kellően érett volt, így nagyon zavarban érezte magát attól, hogy a tanára cserél rajta pelenkát. Samantha azt mondta: “Komolyan észhez akartam téríteni a szüleit, amiért nem szántak rá időt, hogy elérjék ezt a fontos mérföldkövet.” Azt mondja, a tanárok teljesen ki vannak borulva attól, hogy a szülők velük végeztetik ezt a feladatot.

Samantha elmesélte, hogy ő maga nem édesanya, de úgy érzi, már több gyakorlata van pelenkacserében, mint egyes szülőknek, akikkel találkozott. Felhívja a szülők figyelmét arra, hogy legyenek tisztában a gyermekek alapvető szükségleteivel, és fordítsanak kellő figyelmet a WC-re való szoktatásra. Felidézett egy másik esetet is, mikor egy anyuka a 4 éves gyerekét úgy küldte iskolába, hogy nem tanította szobatisztaságra, és azt remélte, majd az iskolában ezt megoldják helyette.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét