Brooke Atkins és párja alig várták kisfiuk születését. Nem sokkal később észrevettek egy tűzfoltot a baba arcán, ami akár végzetes is lehet. A szülők döntése, hogy kezelni fogják a foltot, vegyes véleményeket váltott ki. Az aggódó édesanya ezért megosztotta az összes okot, ami miatt fia tűzfoltjának lézeres kezelését választották, és bátran kiállt döntése mellett.

A ritka bőrbetegség és annak komplikációi.

Brooke Atkins, a 34 éves, háztartásbeli anyuka az ausztráliai Queenslandban él. Fia, Kingsley 2022-ben született. Őt és párját, a 28 éves Kewene Wallace-t az orvosok arról tájékoztatták, hogy gyermeküknek ritka betegsége van.

Bár a tűzfolt általában jóindulatú, ha az arcon jelenik meg, főleg a szem környékén, akkor a Sturge-Weber-szindrómával és a zöldhályoggal hozható összefüggésbe. Ez görcsrohamokhoz és egyéb problémákhoz vezet, többek közt látáskárosodáshoz, ami vaksággal is végződhet.

Sajnos Kingsley esetében mindkét betegséget megállapították, ami aggodalomra adott okot. Brooke – akinek van egy 2 éves lánya is, Amarni – elmagyarázta, hogy az a probléma a tűzfolttal, hogy progresszív és idővel sötétebbé válik.

Az anya úgy döntött, lézeres kezeléssel távolíttatja el a foltot.

Brooke kritikákat kapott az online trolloktól. Voltak, akik egyenesen szörnyetegnek nevezték, amiért eltávolíttatja a tűzfoltot kisbabája arcáról. Ez az állapot a bőrfelszínből kiemelkedő dudorokat okozhat, valamint növeli vaszkuláris vérzések esélyét, ami veszélyes lehet. Ha a tűzfolt eljut ebbe a fázisba, már nehéz lézerrel kezelni, mivel a bőr már károsodott.

Ennek megfelelően az anya azt állította, hogy döntését gyermeke érdekében hozta meg, hiszen a korai beavatkozás elengedhetetlen a sikeres kezeléshez.

Sokan kritizálták a döntése miatt.

Brooke tisztázta, hogy a lézeres kezelés célja nem a tűzfolt eltávolítása, hanem a bőr egészségének megőrzése és a további bőrkárosodások megelőzése. Egyes kommentelők mégis kritizálták, amiért ilyen procedúrának teszi ki fiát. Egyikük szerint a tűzfolt alig észrevehető, és a kezelés inkább az anya miatt van, nem pedig a gyerek érdekében. Egy másik kommentelő pedig azzal vádolta Brooke-ot, hogy fiában már születésétől fogva növeli a bizonytalanságot.

Az anya csalódottságát fejezte ki a kegyetlen kommentekkel kapcsolatban, elmondta, hogy ezek rosszul esnek neki és családjának, és azt kívánja, az emberek bárcsak megértenék fia állapotát, mielőtt ítélkeznek. “Megszólnak, mert lézereztetem a gyerekem arcát, de tudom, hogy igazam van – mondta. – Ez nem olyan, hogy egyik nap felkelek és úgy döntök, megszabadulok a tűzfoltjától. Nem hiszem, hogy ő cuki. Azt hiszem, hogy ő a legszebb kisfiú a világon. Efelől semmi kétségem” – tette hozzá.

Szerencsére minden kritika ellenére, amit a közösségi médiában kapott a döntése miatt, hogy elvégezteti Kingsley kezelését, sokan a védelmére keltek, mondván, ő az anya, és ő tudja, mi a legjobb a gyermekének.

Még hosszú az út a felépülésig.

Az anya elmesélte azt is, hogy még csak az elején vannak annak a hosszú útnak, ami vár rájuk. Annak ellenére, hogy több mint 20-szor volt kórházban, 10 különböző szakorvos és orvos látta 5 különböző egészségügyi intézményben, számos kezelésen és vizsgálaton esett át, köztük 2 lézeres kezelésen és 2 operáción, fia továbbra is boldog, szerető és édes gyermek.

Brooke optimista fia jövőjét illetően, és szilárdan támogatja őt mindenben, ami vár rá az út során.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét