Lucy Baehr nem látta a világ legcukibb kisbabájának lányát, Reese-t, de egy anya szeretete jóval túlmutat a puszta kinézeten. Ám a történetnek itt még nincs vége. Miközben viccesen posztolgatott kislányáról TikTokon, rengeteg kritikával került szembe, melyekkel szilárd anyai szeretetével szegült szembe.

A Reese-zel való várandósságának megvoltak a maga hullámvölgyei.

Lucy Baehr megosztotta tapasztalatát, amit sok anya megért, akik lelkesen várták újszülött babájuk érkezését, és azt, hogy elképesztően cuki legyen. Az arkansasi nő története azonban váratlan és vicces csavart vett, amivel magára vonta az online világ figyelmét.

Lucy anyasághoz vezető útja tele volt hullámvölgyekkel. Szembesült az óriási kihívást jelentő meddőséggel, és szívfájdító veszteségeket is elszenvedett. De közben szerető édesanyja volt lányának, Harpernek, és odaadó nevelőanyja Cole-nak. 2019 szeptemberében egy négylábú taggal bővült a családjuk, magukhoz vettek egy kutyát abban a reményben, hogy majd betölti a családjukban lévő űrt.

2020 februárjában aztán jött a nagy hír: Lucy megtudta, hogy várandós egy kislánnyal. A hírtől végtelenül boldog volt, de kicsit hitetlenül fogadta. Mikor lánya, Reese végre megérkezett, Lucy első reakciója a sokk és a humor keveréke volt.

Így emlékszik vissza arra a pillanatra: “Emlékszem, ránéztem a férjemre, és azt kérdeztem: ‘Egészséges?’” Ezzel tökéletesen összefoglalta azt a meglepődöttséget, amit az élet dobott elé, hiszen Reese megérkezése kissé más lett, mint amire számítottak.

“Az orra elképesztően duzzadt volt, a szemei aprók.” Az anyuka arra is emlékszik, hogy a szobában senki, a nővérek sem próbálták meg cukinak nevezni Reese-t, aki közel sem volt az a tipikus szép kisbaba.

“Egyszerűen nem mondtak semmit a kinézetére” – mondta nevetve.

Mikor Harper, Reese nővére először tartotta karjaiban kistestvérét, megjegyezte, hogy milyen feltűnő különbség van kettejük között. Harper ugyan nagyon izgatott volt, hogy nagy testvér lesz belőle, ám egy pillantást vetett az anyjára, és megjegyezte, hogy Reese mennyire “furcsán” néz ki. Lucy pedig megerősítette Harpert abban, hogy a véleményében van némi igazság.

A “csúnya baba” TikTok-kihívás.

Az anyukák számára többnyire tabu, hogy elismerjék azt, hogy kisbabájuk nem tartozik a legszebbek közé. Lucy Baehr azonban félelem nélkül tette ezt meg TikTokon. Csatlakozott egy olyan népszerű kihíváshoz, melyben a szülők megosztották, hogy elbűvölő újszülöttet vártak, de a valóság meglepetést okozott nekik. A háromgyermekes anyuka jóízű nevetéssel és büszkén jelentette ki, hogy ebben a kihívásban ő vitte el a koronát.

Mikor Baehr rátalált a TikTokon terjedő kihívásra a szépnek nem nevezhető kisbabákról, hezitálás nélkül csatlakozott hozzá. Videóját közel 24 millióan látták. Az egész egy nagy nevetésbe fulladt, voltak kommentelők, akik szerint a babája egyenesen úgy néz ki, mint Mr. Bean vagy Dobby a Harry Potterből.

TikTokon a legtöbb komment vicces hangvételű volt. Valaki azt írta, Reese úgy néz ki, mint “egy falusi parasztember”.

Mások megjegyezték, hogy a baba határozottan az apukájára hasonlít. Volt, aki nem tudott egyetérteni azzal, hogy a nők 9 hónapon át elviselnek minden kínt azért, hogy a baba aztán úgy nézzen ki, mint az apuka. Másvalaki hozzátette: “Az újszülöttek csak ritkán – ha egyáltalán – cukik. Ők amolyan ‘bízzunk a jövőben’ teremtmények.”

Miközben a legtöbben könnyed viccelődésként fogták fel a posztot, voltak, akik nem osztották ezt a véleményt. Egyesek szerint egy kisbabán gúnyolódni ízléstelen dolog, és nem helyes ilyen videókat megosztani a közösségi oldalakon.

Az anyuka sok felháborodással került szembe.

Baehr nyíltan beszélt arról, hogy mennyi kritikát kapott, egyesek egyenesen “szörnyű anyának” nevezték. A kritikákban megfogalmazták azt az aggodalmat is, hogy ezek a posztok negatívan fognak hatni Reese önbecsülésére a későbbiekben. Ám Baehrt ezek a vélemények nem ingatták meg, elmondta, hogy ő csak egyszerűen őszinte volt.

A háromgyermekes anyuka tisztázta, ő csak elfogadtatni szeretné a valóságot, hogy az újszülöttek hogyan néznek ki, mikor világra jönnek. Biztosított mindenkit, hogy Reese-zel tökéletesen rendben van minden. Azt is megígérte, hogy egy napon majd megosztja a történetet Reese-zel.

Szerinte a lánya az ő humorát fogja örökölni. Az elsődleges célja pedig az volt, hogy emlékeztesse az anyukákat arra, nem minden újszülött tökéletes kinézetű, és ezzel semmi baj nincs. Hangsúlyozta, hogy a videóját nem a rosszindulatúság motiválta, és tudja, hogy Reese egyáltalán nem csúnya.

Lucy egy Instagram-fotót is megosztott az újszülött kisbabájáról, és megható üzenetet mellékelt hozzá. Leírta, hogy mennyire szereti kislányát: “Már azelőtt szerettelek, hogy megérkeztél volna.”

Valódi ragyogás.

Mint egy hercegnő, Reese gyönyörű kislánnyá nőtte ki magát. Édesanyja közel 3 évvel a születése után bepillantást engedett Instagramon, és fotókat, valamint egy videót osztott meg, hogy megmutassa, mennyire szép és vidám kislány lett Reese-ből. A kommentekben “gyönyörűnek”, “cukinak” nevezték őt, és azt is leírták, hogy “olyan, mint egy baba”.

2022. november 4-én Lucy egy Instagram-videóban megmutatta, hogyan változott kislánya az évek során. Elárulta, hogy a videót 2 évbe telt összeállítani, és közben elárasztották az érzelmek. A videóban láthatjuk Reese-t nevetni, mosolyogni, mászni tanulni, játszani a család kutyájával, megtenni az első lépéseit, egyedül enni, felfedezni a világot, és átalakulni azzá az elbűvölő kislánnyá, aki mára lett belőle.

Reese már 3 éves és “gyönyörű”, ahogyan anyukája fogalmazott. “Hatalmas kék szemei vannak” – tette hozzá.

Reese története emlékeztet arra, hogy a szépségnek mennyire sokféle formája lehet. Átalakulása és sugárzó lénye megtanít arra, hogy elfogadjuk egyediségünket, és értékeljük minden gyermek szépségét, függetlenül attól, hogyan néznek ki születésükkor.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét