“Jane vagyok, 28 éves menyasszony az oregoni Portlandből. A nászutunkról álmodoztam a leendő férjemmel, Markkal. 3 éve vagyunk együtt, és készen állunk arra, hogy házaspárként folytassuk a közös életünket. De kiderült, hogy az anyósomnak más tervei vannak” – kezdte történetét Jane.

A párommal úgy döntöttünk, az összes megtakarításunkat a nászutunkra költjük. Ahogy közeledett a nagy nap, nyakig benne voltam a szervezésben, az Eiffel-torony romantikáját és Párizs macskaköves utcáit képzeltem magam elé. Markkal egy nászutas prospektust lapozgattunk, mikor olyat mondott, amitől minden boldogságom elszállt.

Egy átlagos este volt, a kanapén ültünk, mikor azt mondta: “Tudod, az anyám el akar jönni velünk.” Levegőt sem kaptam, az örömteli tervezgetés, ami addig belengte a szobát, egy pillanat alatt szertefoszlott. “Az anyád? A nászutunkra? Ez komoly?” – kérdeztem, remélve, hogy csak viccel. De nem viccelt.

Mark elmagyarázta, hogy az anyukája, Carol nagyon magányos, mióta az apukája meghalt, és úgy gondolja, a nászút jó alkalom lehet a családi kötelékek erősítésére. Próbáltam megérteni, de az ötlet, hogy egy ilyen intim utazást megosszunk az anyóssal, számomra megemészthetetlen.

Hosszas beszélgetés után Mark meggyőzött arról, hogy nem lesz olyan rossz, ha Carol is ott lesz, és talán az egészből jó dolog sül ki. Vonakodva beleegyeztem, remélve, hogy a romantikus pillanatainkat nem árnyékolja majd be egy harmadik személy jelenléte. De jó volt a megérzésem, nem kellett volna velünk jönnie.

Elérkezett a párizsi nászutunk ideje, és az aggodalmaim kezdettől fogva megalapozottak voltak. Carol, aki a 60-as évei elején jár, nagyon lelkes volt, de a meghitt vacsoráinkat családi összejövetelekké, a privát pillanatainkat pedig közös élményekké változtatta.

Mikor sétáltunk a Szajna partján és megnéztük a legnagyobb nevezetességeket, azon kaptam magam, hogy vágyom arra a romantikus együttlétre, amit elképzeltem magunknak. Az anyósom folyamatos jelenléte olyan feszültséget szült, amivel nem tudtam mit kezdeni. Noha nagyra tartom a társaságát, csakis azt éreztem, hogy a nászutunkat elvették tőlünk.

Visszatérve Portlandbe nagyon vegyes érzelmekkel küzdök. Értékelem Mark törekvését, hogy támogassa az édesanyját, de nem hagyhatom figyelmen kívül azt a tényt, hogy a nászutunk nem olyan volt, mint amilyennek szerettem volna. Azon gondolkodom, hogyan tudnám megfogalmazni az érzéseimet Marknak, és beállítani az érzékeny egyensúlyt a családi kötelezettségek és az intimitásunk között.

Tippek, melyek segíthetnek ebben a bonyolult helyzetben.

  • Rendezz egy “Mézeshetek Újragondolva” estet: Rendezz egy különleges estét otthon, hogy megteremtsd azokat a romantikus pillanatokat, melyek Párizsban hiányoztak neked. Főzzetek együtt francia ételeket, közben szóljanak a kedvenc romantikus dalaitok, a nappalit pedig varázsoljátok egy kuckós mennyországgá. Így átélheted a nászút lényegét, és megőrizheted az intimitást.
  • Meglepetés kaland: Szervezz egy meglepetés hétvégét, ami csak kettőtöknek szól. Válassz egy közeli, romantikus hangulatú helyszínt, a részleteket pedig tartsd titokban az utolsó pillanatig. A váratlan kaland nem csak a nászút izgalmát kelti újra életre, de arra is lehetőséget ad, hogy meghitt pillanatokat éljetek át távol a családtagoktól.

  • Emlékdoboz csere: Mindketten készítsetek egy emlékdobozt, és töltsétek meg jegyzetekkel, emlékekkel a Párizsban töltött időről. Cseréljétek ki egymással a dobozaitokat, és nézzétek meg, mit rejtegetnek. Így a másik szemszögén keresztül láthatjátok az utazást, megérthetitek egymás elvárásait.
  • Tematikus randiestek: Csempéssz egy csipetnyi Párizst a hétköznapokba tematikus randiestek rendezésével. A városhoz fűződő, különböző dolgokat válassz, például egy este francia filmekkel, a francia konyha remekeinek elkészítése, vagy a Párizs híres művészei által inspirált est. Ezek a kreatív randik segítenek új, közös emlékek megteremtésében, miközben őrzik az álomnászutad romantikus hangulatát.

  • A “Párizsi Paktum” megbeszélés: Kezdeményezz nyílt és őszinte beszélgetést a férjeddel az érzéseidről a nászút kapcsán. A Párizsi Paktumban mindketten kötelezzétek el magatokat az iránt, hogy rendszeresen teremtetek különleges, meghitt pillanatokat. Beszéljétek meg a határokat, az elvárásokat és azt, hogyan találjátok meg az egyensúlyt a családi kötelezettségek és a magánéletetek között. Ez a paktum lesz az egymás iránti elköteleződésetek szimbóluma, és annak jelképe, hogy a külső hatások ellenére is megőrzitek a kapcsolatotokban a szikrát.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét