Egy érdekes eset történt Thaiföldön. Egy macska elment a gazdájától 3 napra, mindenki azt hitte, örökre eltűnt. Aztán visszatért a gazdája örömére, aki észrevette egy cetlit a macska nyakán.

Kezdjük a legelejéről. A fiatal férfi megengedte a macskájának, hogy élvezze a kinti világ szabadságát. A környéken mindenki ismerte és szerette a cicát. A férfi biztos volt benne, hogy macskáját semmilyen veszély nem fenyegeti.

A macska szabályszerűen hazajött minden este, így a gazdája elkezdett aggódni, mikor egyik nap nem jelent meg. Átfésülte az egész szomszédságot a cicája után kutatva, de sehol sem találta. Beszélt a szomszédokkal, de egyikük sem látott és hallott semmit.

A rejtély 3 nappal később oldódott meg, mikor a macska úgy tért haza, mintha semmi sem történt volna. Boldognak tűnt, szemmel láthatóan jól érezte magát az elmúlt napokban. A gazdi nagyon örült a cica hazatértének, de az öröme átadta helyét az aggodalomnak, amint meglátta a cetlit a macskája nyakán.

Az üzenetet egy May nevű nő írta, aki halat árul a piacon. A papíron ez állt: “A macskája le sem vette a szemét a makrélákról a standomon, ezért adtam neki hármat. May néni a 2-es standról.” Egy telefonszám is volt mellékelve hozzá.

A férfi megbocsátott a macskájának, amiért aggodalmat keltett benne. A nőnek kifizette a halak árát is, majd elmesélte a történetét a szomszédoknak és a helybelieknek. Fotókat készített a macskáról, az egyikhez ezt írta: “3 nap után adóssággal a nyakában tért haza. Hát nem gyönyörű?”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

3 hozzászólás

  1. Gyémánt, drága nagyfejű. Hozzám is jár egy gazdis cica, néha még az éjszakát is itt tölti- pedig rajta kívül még 4-en vagyunk-, aztán van, hogy egy hétig sem jön, majd ismét megjelenik. Szerintem tőlem olyan csemegét kap, amit otthon nem, másra nem tudok gondolni. És persze érzi, hogy nagyon szeretem őt is.

  2. Ez nagyon utálatos dolog, amikor tudod, hogy gazdis, de eteted, ráadásul szuperfinomsággal. Nagyon haragszom az ilyen emberekre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét