A repülés igazi kaland lehet, felfedezhetünk idegen tájakat, vagy egyszerűen élvezzük az utazást A-ból B-be. De mi van akkor, ha a nyugodt repülőutat szakadatlan gyereksírás teszi tönkre? Henry Beasley ilyen helyzetben találta magát egy 29 órás, Új-Zélandból Németországba tartó repülés során.

Beasley türelemmel és humorral próbált hozzáállni a dologhoz, úgy döntött, dokumentálja a repülőútját, miközben az egész repülő egy baba sírásától zengett. Több videót is posztolt TikTokon, és eleinte még hajlandó volt kezelni a helyzetet, humorosan megjegyezte: “Pontozd a 29 órás repülőutamat Berlinbe.” Aztán egy szarkasztikus “erős kezdés” megjegyzés következett, amint a gyerek sírása belehasított a levegőbe.

Ahogy teltek az órák Beasley pozitív hozzáállása is kezdett alábbhagyni, elárulta, kezd belefáradni és kimerülni ettől. “Ennek a gyereknek aztán van tüdeje” – megjegyzésébe a humoron túl már kimerültség is vegyült.

A videó megörökítette, ahogy Beasley fokozatosan ingerültté válik, idegesen kezdi rágni a rágóját, és tikkelni kezd a bal szeme, miközben a baba megállás nélkül üvölt. Még osztályozta is a különböző sírásokat, a teljes rezignáltság és a fekete humor jegyében. “Ez egy nagyon szép 100 pontos” – értékelte az egyik sírást.

A közösségi médiában a videóra érkezett kommentek vegyesek voltak, egyesek a kimerült szülőkkel, mások az utasokkal szimpatizáltak. “Legyél a helyükben, és csináld végig te az egészet. Nem valami jó szórakozás nekik sem” – írta valaki, együttérzését fejezve ki a szülőkkel. “Szerinted mi élvezzük, mikor a gyerekeink kiabálnak, és a körülöttünk lévőknek ezt kell hallgatniuk? Hát egyáltalán nem” – írta egy másik szülő.

Ám voltak, akik osztották Beasley véleményét: “Már az is dühít, hogy nézem.” Mások szerint ez a videó “A legjobb fogamzásgátló.” Előjött a gyerekmentes járatok kérdése, sokak szerint ez lenne a megoldás azon utasok számára, akik nyugodtan szeretnének repülni.

A gyerekmentes járatok gondolata nem új, egyre nagyobb iránta az érdeklődés az elmúlt években. 2012-ben volt egy szavazás TripAdvisoron, ahol a britek harmada jelentette ki, hogy akár több pénzt is hajlandóak lennének fizetni a jegyért egy gyerekmentes járatra, mivel a hangos gyerekek idegesítik őket az utazás során. Úgy tűnik, a nyugodt utazás iránti vágy határoktól és kultúráktól független.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét