Lily Lu, a transznemű nő büszkén viseli identitását tetovált bőrén. Lily teste olyan, mint egy festővászon, amit mindenütt tetoválások, piercingek és extrém testmódosítások borítanak. Feltűnő kinézete miatt Lily számára nem ismeretlen, hogy vadidegenek ítélkeznek felette, főleg a szülői képességei kapcsán.

Előítéletekkel kell szembenéznie.

Az évek során Lily egyre több követőre tett szert a közösségi médiában. YouTube-on osztja meg életét, bemutatva, mit ért ő “valódi alternatív élet” alatt. Az online elfogadás azonban éles ellentéttel áll azzal, amit a való életben tapasztal.

A kritikákban gyakran rossz szülőnek nevezik Lilyt, csak azért, mert másként néz ki, mint ami megszokott. Lily azonban határozottan tagadja ezeket az állításokat, szerinte igencsak távol állnak az igazságtól. Lily, aki nőként azonosítja magát, ugyanakkor lánya apjának nevezi magát, aktívan részt vesz gyermeke életében. Minőségi időt tölt együtt kamasz lányával, és azt állítja, akik ismerik, tudják róla, hogy mennyire gondoskodó és szerető szülő. A mai világban gyorsan ítélnek a külső alapján, de Lily szeretne leszámolni a félreértésekkel az életmódját és a szülői minőségét illetően.

Ezért módosítja a testét.

Lily kamaszként kezdett bele a testmódosításba. 14 évesen csináltatta az első tetoválását. 4 évvel később ketté vágatta a nyelvét, ez döntő lépés volt a teljes külsejét érintő átalakítások felé.

Az extrém testmódosítások, mint például köldökének, fülei és egy ujja egy részének eltávolítása mind a saját döntése volt. Számára ezektől lesz hiteles az élete. Tetoválásai vannak a szemén, a nyelvén, még a körmein is, hiszen a célja az, hogy teljes teste be legyen fedve tintával. Lily szerint testén 3-8 réteg tinta, valamint számtalan piercing és implantátum található. Lily szerint külseje csupán egy “gyűjtemény”, és sem szülőként, sem emberként nem határozza meg őt.

Egészséges életet él.

Sokak meglepetésére Lily egészséges életet él. Megszállottan sportol és egészséges, frissen készült ételeket fogyaszt. Felelősségteljes háztulajdonos, aki több ingatlant is bérbe ad, tehát anyagilag is olyan stabilitással rendelkezik, amit külseje alapján kevesen feltételeznének róla.

Nővé való átváltozása.

Lily jelenleg a férfiból nővé való átalakulás fázisában van. Ezt egy jelentős változtatásként éli meg, ami része a folyamatos alakulásának.

Lily története rávilágít arra, milyen fontos elfogadni a sokféleséget és szembeszállni a sztereotípiákkal. Ellenállóképessége az előítéletekkel szemben jól példázza az önkifejezés erejét és annak fontosságát, hogy jobban megértsük, mitől válik valaki jó szülővé. Számára a negatív vélemények nem számítanak, úgy véli, életmódja és tetoválásai hozzá tartoznak. Határozottan állítja, nem szeretne mást, mint egyszerűen élni és örülni az életének.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét