Az egyedülálló nőkre a társadalom még mindig lesajnálóan tekint. Emiatt sok nő dönt úgy, hogy marad egy mérgező kapcsolatban, amiben boldogtalan, mert fél attól, hogy ha egyedül fog élni, mások majd kritizálják. De vannak nők, akik ennek ellenére is az egyedül élést választják, hogy inkább magukkal foglalkozhassanak, minthogy egy olyan kapcsolatra pazarolják az idejüket, ami nem érdemes erre. Ezek az erős nők tudják, mit akarnak, és ha saját boldogságukról van szó, nem kötnek kompromisszumot.

1. Egy erős nő mindig az első, sosem csak egy opció

Napjainkban a nők jól tudják, hogyan érezzék jól magukat egyedül is. Idejüket inkább saját maguknak szentelik, mintsem egy arra méltatlan férfira. Az erős nő tudja, hogy mindig elsőnek kell lennie és sosem csak egy lehetőségnek. Nem elégszik meg olyan férfival, aki csak akkor foglalkozik vele, mikor akar tőle valamit, vagy nem szereti eléggé, nem óvja, nem törődik vele.

2. Egy erős nő önmaga fejlesztésére koncentrál

Egy nő azért is dönthet az egyedüllét mellett, mert szeretne magára, a saját fejlesztésére koncentrálni. Mindenekelőtt a saját előrehaladását tartja fontosnak, a munkahelyi előmenetel pedig ennek fontos részét képezi. Arra szánja az idejét, hogy diplomát szerezzen vagy előléptessék, emiatt pedig sokszor inkább kilép a kapcsolatból.

3. Egy erős nő nem marad olyan férfival, aki mellett nem lehet önmaga

Nincs szüksége olyan férfira, aki megmondja neki, hogyan öltözzön vagy más téren akarja a saját igényeire formálni. A modern nő nem fél az egyedülléttől, inkább ezt választja, mint egy olyan embert, aki nem fogadja el őt úgy, ahogyan van, a hibáival együtt.

4. Egy erős nő nem tölti az idejét olyan emberekkel, akiket nem kedvel

Egy független nő szívesebben vacsorázik vagy megy el moziba egyedül, mint egy olyan férfival, akivel csak kötelességnek, nem pedig örömnek érzi együtt tölteni az idejét. Ugyanez vonatkozik azokra, akikkel semmi közös vonást nem érez.

5. Egy erős nő inkább egyedül alszik, minthogy egy idegen mellett ébredjen fel

Nem fél egyedül lefeküdni és egyedül ébredni. Inkább bevállalja ezt, minthogy egy olyan férfi mellett ébredjen, akiről azt hitte, hogy ismeri, de aztán rá kellett jönnie, hogy mégsem. Ha a férfi már nem az, akibe korábban beleszeretett vagy már nem jelent számára semmit, szívesebben él egyedül, mint vele.

6. Egy erős nő nem fél hibákat elkövetni

Tudja, hogy a hibák is hozzátartoznak az élethez, és hogy mindegyik hibából tanulhatunk valamit magunkról. De egyetlen nő sem akar olyan férfival lenni, aki szinte könyörög a szeretetért és a figyelemért, üres ígéretekkel hiteget, és sosem nő fel.

7. Egy erős nő nem hagyja, hogy tárgyként kezeljék

Nem marad olyan férfi mellett, aki csupán mutatós kiegészítőként tekint rá, és tárgyként bánik vele ahelyett, hogy szeretetet és törődést adna neki. Olyan férfira van szüksége, aki nemcsak fizikailag, de mentálisan is kötődik hozzá.

8. Egy erős nőnek olyan férfi kell, akivel megbeszélheti a gondjait

Nincs szüksége olyan férfira, aki csak fizikailag vesz részt a beszélgetésekben, aki nem figyel rá, vagy aki unalmasnak találja a mondanivalóját. Ha a férfi nem tiszteli a gondolatait, a véleményét, a nézőpontját, ha folyamatosan próbálja megváltoztatni az elképzelését arról, hogy mi jó és mi rossz, és ha képtelen vele építő jellegű beszélgetést folytatni, akkor nem kér a közös jövőből.

9. Egy erős nő nem fél sírni, de attól tart, hogy egy férfi megbántja

A könnyektől egyetlen nő sem lesz kevésbé erős, de egy igazán erős nő soha nem marad olyan férfival, aki nem törődik azzal, ha megbántja az érzéseit. Ha nem ugyanolyan szeretettel és tisztelettel viszonyul hozzá, hanem kifogásokat keres és hamis ígéretekkel áll elő, amikor rosszul mennek a dolgok, számíthat a szakításra.

10. Egy erős nő élvezi az egyedüllétet

Tudja, hogy számíthat magára. Egy erős nőnek az egyedüllét nem egyenlő a magány vagy a depresszió érzésével. Inkább értékeli, hogy magának, a barátainak, az utazásnak, a személyes fejlődésének szentelheti az idejét. Szereti a függetlenségét és nem adja fel bárkiért.

11. Egy erős nő erős férfit akar

Még egy erős nőnek is vannak olyan gyenge pillanatai, amikor arra gondol, szeretné az életét megosztani valakivel. Egy olyan férfival, aki tud olvasni a sorok között, akire számíthat, mikor úgy érzi, belül összetört. Egy olyan férfival, aki elég bátor ahhoz, hogy egy ilyen nőt szeressen, minden erősségével és gyengeségével együtt. Aki nem fél a sikereitől, inkább inspirálja, hogy valósítsa meg önmagát.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

27 hozzászólás

 1. Ez akkor egy másik nő, akit keres a cikk alapján… Elég érdekes lenne ha ez így mind meglenne… 😅 Azért nem kell álomvilágban élni.

  • már annyira erős nő, hogy hú, meg hű.
   Lefordítom Magyar nyelvre ezt az “erős nőt”:
   Kompromisszumképtelen, alkalmazkodásképtelen, végtelenül egoista, mindenkin átgázol, önző, szeretetet adni képtelen.
   Én inkább úgy definiálnám, hogy gyenge nő.

   • ez a cikk megint az egodiasztolé jegyében íródott. Teljesítse ki önmagát. Igen és akkor mi van? Mit ér vele? Semmit ha nem tudott szeretni, szeretetet adni és elfogadni másoktól. Értelmetlennek és céltalannak fogja érezni mindezt, ahogy halad az idő “önmagát építi”, ezek nagyon erős önbecsapások, míg egyszer csak szembesül vele, csak az már lehet hogy késő lesz.

   • Ez arról szólt, csak olyan kapcsolatba megy bele,lesz boldog ahol méltó a a párja és nem fél egyedül lenni ! Tud alkalmazkodni, szeretni, elfogadni de csak megfelelő partnerrel ,egyenrangú kapcsolatba ! Az a beteges amikor valakik kodepedens kapcsolatba szenvednek : pénz, gyerekek , mások mit szólnak, vagy ne legyek egyedül ctr. érzések miatt ! Sajnos nagyon sok kapcsolat, ma csak ilyen ! A Erős jellemnek ilyen nem kell, nem teszi boldoggá, akkor egyedül él inkább !!Szakirodalom itt megerősíti !! http://www.lelkititkaink.hu/parkapcsolat_tarsfuggoseg.html

    • Kedves Roland!
     Végre van férfi, aki érti, hogy ennek semmi köze az egoizmushoz!
     Köszönet! ❤️

 2. Hát igen ha sok a gyenge férfi, elkelnek az erős nők. Csak az a baj hogy mi nekünk jól állna a gyengédség vagy micsuda.
  Ok ez a cikk és igaz kár hogy tévedésből mégis mérgező kapcsolatok áldozatai lehetünk .És aki téved máris nem erős

 3. Én ez vagyok. Szeretek egyedül élni, azt csinálok és úgy ahogy az nekem jó. Ezt nem azt jelenti hogy egoista vagyok, önző, vagy bármi. Vannak barátaim, olyan emberekkel, barátokkal veszem magam körül akiket kedvelek és akik kedvelnek, sok közös vonás van bennünk, közös hobbi és életstílus, a szenvedélyünk a motorozás. Segítjük és megértjük egymást. De az életem az enyém. Tudok alkalmazkodni és szabályokat követni. Keményen dolgozom magamon és a karrieremen is. Szeretem a munkám, szeretem amit csinálok, és ha ez valakinek nem tetszik az már nem az én problémám.

 4. az erős nő se akar mindig erős lenni .csak nő ,esetleg feleség ,vagy anya.
  legyenek erősek a férfiak !!! egy nő hagy maradjon NŐ

 5. Milyen érdekes ,hogy negatív kritikát szinte csak pasik írtak a cikkhez.Elgondolkodtató.4 éve vagyok egyedül.Szerintem a döntés helyénvaló volt számomra.Lehet ,hogy több nő van egyedül mint pasi.És bizony bizony sokszor a pasik nem mernek továbblépni a szar kapcsolatukból.Akkor ki az erős??

 6. Van ám az úgy is,hogy fordítva! vica versa! Én mint egyedül élő férfi tanulhattam, hogy bármit teszel érte, mindez kevésnek bizonyul. Vannak nők kiknek semmi sem elég!!!!!!

 7. Igen! Főleg ha egy mérgező (Nárcisztikus) kapcsolatot élt túl. De ezt is csak egy NŐ értheti, úgy látom a hímneműek hozzászólásából! Nekik sem ártana az önfejlesztés, sőőt!

 8. Érdekes, hogy sokak szerint a tudatosan választott egyedüllét önzés, szeretetre képtelenség, satöbbi… Aki így gondolja, tűnődjön el azon, hogy valójában mi zavarja. Talán az, hogy már nem feltétlenül kell kapcsolatban élnünk a boldoguláshoz? Nehéz lehet elfogadni, hogy már nincs feltétlenül szükség a férfiakra, de nem az a megoldás, hogy leszóljuk a független nőket. Mi is mondhatnánk a folyton dolgozó férfiakra, hogy “szívtelen, nem törődik a családjával, alig látja a gyerekeit, minden házimunkát a feleségére hagy” és hasonlók. Érdekes módon a férfiakat nem éri kritika, bárhogy is élnek. Pár száz éve egy nő boldogulásának kulcsa a házasság volt, de már régen nem ez a helyzet, így ideje lenne végre átlépni a 21. századba.

 9. Jó olvasni, hogy vannak még nőket megértő, és a szó valódi értelmében SZERETŐ férfiak, nem csak az antifeminista NER-propagandát visszaböfögő trollok, és hímsoviniszta, nőgyűlölő, szadisztikus, mentálisan beteg ,,férfiak”.

 10. Az illusztrációként felhasznált híres nők közül, sokak élete ellentmond a cikk lényegének. Beyoncé teljesen a férjétől függ, aki folyamatosan csalja, Rihana és Halle Berry több bántalmazó kapcsolatot is megélt, Angelina Joli anorexiás és kattant, nem boldog. Ha valaki híres, nem feltétlenül érzi jól magát a bőrében!

 11. Amúgy az a rejtett dacoskodás ami a cikket és a kommentek jó részét jellemzi női oldalról, gerjeszti a férfiak ellenállását. Bennem is ez merült fel: mindenkinek a legjobb ha az ilyen dacoskodó “erős” nők egyedül élnek. Nekünk, férfiaknak is, és nekik is. win-win helyzet. Nekünk maradnak az alkalmazkodni is tudó, gyenge és gyengédségre kapható NŐ-k, az erősek meg… ők mondják, hogy jó nekik így.

 12. Én szeretem a férfiakat. / Nem kell félreérteni./ Sosem agyaltam azon, hogy erős legyek vagy gyenge.Az adott helyzet mindig eldöntötte.Talán ettől vagyok /voltam NŐ.Sablonok nélkül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét