Minden nemzetnek megvannak a maga saját szépségtitkai és trükkjei. Az indonéz nők ősi praktikákat alkalmaznak évszázadok óta. Náluk az 53 éves nők 35-nek néznek ki, és erre kiváló példa Puspa Dewi blogger is.
Cikkünkből megismerheted az indonéz nők 7 titkát.

1. Rizslisztet használnak.

A rizslisztet vízzel összekeverve alkalmazzák arcpakolásként, de bőrradírt is készítenek belőle. Ez a hámlasztó paszta őrölt rizsből, gyömbérből, dióból, kurkuma gyökérből, fahéjból és szantálfaporból áll. Ezzel a természetes bőrradírral puhíthatod és megtisztíthatod a bőrt, de csak a testeden használd.

2. Megelőzik a striák kialakulását.

A balinézek tetőtől talpig ügyelnek a testükre. A striákat pedig könnyebb megelőzni, mint később bajlódni az eltüntetésükkel. Az egyik legnépszerűbb kezelés a haspakolás alkalmazása, amit őrölt rizsből és kencurból, egy gyömbérszerű gyökérféléből készítenek. Ezek az összetevők fokozzák a bőr rugalmasságát.

Szülés után gyakran alkalmaznak masszázst és gyógynövényes pakolást.

3. Papayát és papayamagokat használnak.

Az indonéz nők az összezúzott papayát önmagában vagy tejjel összekeverve használják az arcukon, hogy ragyogóbb legyen a bőrük. Hogy megszabaduljanak sötét hajszínüktől, de közben ne tegyenek kárt benne, papaya magokat őrölnek meg, összekeverik vízzel, felviszik a hajukra, majd 1 óra után lemossák.

4. Kecsketejben fürdenek.

Jáva hercegnői is ezt a szépítő fürdőt alkalmazták. Fiatalon és puhán tartja a bőrt. A fürdővízhez kecsketejet adnak, ebben ülnek 30 percig, majd lemossák magukról.

5. Krémes fürdőket csinálnak.

Indonéziában a krémes fürdő népszerű hajápolási módszer. Nem azt jelenti, hogy különböző krémekkel fürdenek, ez egy elég időigényes hajápolási eljárás. Először avokádós hajpakolást tesznek fel, aztán gőzölik a hajat. Majd átmasszírozzák a hajat, a fejbőrt, a nyakat és a vállat. A procedúra hajmosással és szárítással ér véget.

A krémes fürdő nemcsak relaxáláshoz jó, de erősíti és egészségesebbé teszi a hajat, megóvja a vegyi anyagok káros hatásaitól.

6. Hetente 2-szer járnak masszázsra.

Az indonézek számára a masszázs elengedhetetlen az egészséghez és a fiatalsághoz. A divatmárka alapító Nonita Respati is elmesélte, hogy megvan a saját szépségápolási rutinja. A manikűrön és a pedikűrön kívül hetente vesz arcmasszázst, végeztet hajkezeléseket, és heti 2-szer jár masszíroztatni magát.

7. Sugárzóan boldogok.

Az egyik legnépszerűbb indonéz blogger, aki 53 évesen 35-nek néz ki, felfedte fiatalságának titkát: minél idősebb, annál boldogabb. A boldogság segít megőrizni kívül-belül a szépségét. Mosolyogj többet, és szeresd önmagad!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here