Sok nőnek kell diszkriminációval szembesülnie a férfiak uralta szférákban. Ezért is olyan inspiráló látni, ahogyan a nők áttörik a korlátokat, és képesek helytállni ezeken a területeken is. Bátorítólag hatnak, és példaként szolgálnak azok számára, akik hasonló akadályokkal kerülnek szembe. Az egyik ilyen sikeres nő az a “rózsaszín ügyvéd”, aki átvette az irányítást karrierje felett, és szembe mert szállni szexista főnökével.

A kinézete alapján ítélték meg.

Kathleen Martinez ügyvéd, akinek a jogi pályán nőként sok akadály gördült az útjába. Gyakran előítéletekkel szembesült, és azzal, hogy nem veszik komolyan, csak mert nőies. Előfordult, hogy képességeit lekicsinyelték, vagy a kinézetét felhasználták ellene, mivel nem úgy nézett ki, mint egy tipikus ügyvéd.

Az igazi Doktor Szöszi.

Martineznek hosszú, szőke haja van, és imád rózsaszín ruhákban járni. Ám azt is jól tudják róla, hogy mennyire intelligens és mekkora a szakértelme. Szakmai teljesítménye ellenére is kihívásokkal szembesült, hogy kivívja férfi kollégái tiszteletét. Ez a helyzet ismerős lehet azoknak, akik látták a Doktor Szöszi című filmet.

Kollégái kigúnyolták az öltözködése miatt.

Kifejezetten nőies nőként sok kihívással került szembe a jogi pályán. Beszélt a tapasztalatairól, és megosztotta azt az esetet is, mikor a kerületi ügyész gúnyt űzött belőle egy tárgyaláson a megjelenése miatt.

“Hallottam róla, hogy a kerületi ügyész gúnyt űzött a ‘Barbie’ ruhámból múlt héten a bíróságon. Ezért úgy döntöttem, a lehető legrikítóbb színű ruhát veszem fel ma, mikor legyőzöm őt” – mondta TikTok videójában.

Főnöke kirúgta, mert nem volt hajlandó neki kávét főzni.

Amikor a főnöke megkérte, hogy főzzön neki kávét, Martinez megelégelte a helyzetet és visszautasította a kérést, mondván, ez nem része a munkakörének. A főnöke ezt engedetlenségnek nevezte, és azonnal kirúgta, azzal a magyarázattal, hogy nem illik bele a a hivatal konzervatív kultúrájába.

Érdekes módon, amikor a saját cégét alapította, volt főnöke megkereste őt azzal, hogy munkát keres. “Mondtam neki, hogy szükségünk lenne egy kisegítőre, aki kávét főz a lányoknak” – mesélte Martinez, utalva arra, hogy a főnöke egykor kávéfőzéshez akarta őt alkalmazni.

Rózsaszín cégét 2020-ban alapította.

Az igazi Doktor Szöszi azonban nem hagyta, hogy a kudarc legyőzze őt. Tisztában volt vele, hogy képzett ügyvéd, és eltökélt szándéka volt, hogy saját elképzelései szerint építsen karriert. Ezért alapította meg saját cégét 2020-ban, melyet csupa rózsaszínnel dekorált, büszkén építette be munkájába a rózsaszín iránti rajongását.

Nőiségének felvállalása erőt ad.

Kathleen számára a divat jóval több, mint pusztán önkifejezési forma. Számára a hatalom, az erő megtestesülése is. Csupa rózsaszín cégénél arra biztatja a kollégáit is, hogy merjék felvállalni saját egyedi stílusukat, és az alapvetően konzervatív és hagyományos szakmájukban merjenek kitűnni az önkifejezésük által. Szeretné, hogy mindannyian okosnak, gyönyörűnek és nőiesnek érezzék magukat egyszerre. Ezzel bebizonyította, hogy az intelligencia és a nőiesség nem zárják ki egymást.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét