Még a legapróbb dekoráció is, amit az otthonunkba elhelyezünk, óriási örömet tud okozni. Főleg, ha nem készen vásároljuk, hanem két kezünkkel hozzuk létre. Ilyen ez az ékszertartó is, ami méreteit és talán funkcióját tekintve sem egy meghatározó darab a lakásban, ám annál inkább elbűvölő és esztétikus. Aki rápillant, biztosan meg fogja kérdezni, hol sikerült beszerezned!

A fali ékszertartó lényegét a fiókgombok adják. Talán még nem fedezted fel ezeknek a bútorkiegészítőknek a nagyon izgalmas világát. Itt az idő körbenézni, hiszen az elképzelhető összes stílusban, formában, mintával és színben elérhetők ma már a fiókgombok, amiket jóval többre használhatsz, mintsem a fiókok, szekrényajtók nyitásának megkönnyítésére. Elsőosztályú dekorációs elemek és ezt az alábbi fali ékszertartó kiválóan szemlélteti.

Amire szükséged lesz:
– rusztikus hatású léc, deszka darab tetszőleges méretben
– színes, lakásod stílusához passzoló fiókgombok
– fúró
– kampók és zsinór a felakasztáshoz vagy csavarok a felfúráshoz

Ha rusztikus vagy vintage stílusú fiókgombokat választottál, a deszkát is hasonló hatásúra kell előkészítened. Ehhez csiszold át a felületét, hogy minél nyersebb legyen, kezelheted színes vékonylazúrral, ha szeretnéd a színét is elmélyíteni.

Nincs sok teendőd az ékszertartó elkészítésével. Egymástól egyenlő távolságra fúrj lyukakat, majd ezekbe csavard bele a fiókgombokat. A saját anyáikkal ne felejtsd el hátulról rögzíteni őket! A fiókgombok csavaranyán túllógó részét csípd le. Ha lógatni szeretnéd, a deszka két felső sarkába csavard vagy szögezd be a kampókat, és fűzd át rajtuk a zsinórt. Az ékszertartót két csavar és egy fúró segítségével a falra is rögzítheted.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét