Az igazi barátságot az idő sem tudja elhalványítani. Mikor sok idő után összetalálkozol egy régi baráttal, olyan, mintha nem is teltek volna el az évek, és ez igazán értékes dolog. Ben Affleck és Matt Damon az emberek azon 67%-ához tartoznak, akiknek megmaradt a gyermekkorukból származó barátságuk. Bár már az 50-es éveikben járnak, a köztük lévő kötelék éppen olyan erős, mint régen.

Szinte egész életükben barátok voltak.

Damon 8, Affleck pedig 10 éves volt, mikor barátok lettek, és később ugyanabba a középiskolába is jártak. Affleck úgy érezte, nem értik meg, mikor egy tévéműsorban szerepelt, de Damonban rokon lélekre talált, aki osztozott a szenvedélyében. “A semmiből egyszer csak lett egy barátom, Matt, aki megértette, aki ugyanezt akarja csinálni, aki érdekesnek találja, aki beszélni akar róla. Aztán hamarosan mindketten ezt csináljuk.” Mindketten dráma rajongók, első meghallgatásukra is együtt mentek a Vágyak csapdájában című filmhez 1992-ben.

A filmben, ami híressé tette őket, legjobb barátokat alakítottak.

Az iskola után összeköltöztek, hogy együtt építsék színészi karrierjüket. Néhány évvel később, 1996-ban közösen megírták a Good Will Huntingot, ami Oscar-díjat nyert a legjobb forgatókönyv kategóriában, és kilőtte őket a sztárság felé. Azóta is Affleck a legfiatalabb forgatókönyvíró, aki valaha átvehette ezt a díjat. A 10 millió dollárból készült film végül több mint 225 millió dolláros bevételt hozott.

Matt akkor is ott állt Ben mellett, amikor senki más.

Affleck hátán lévő tetoválása, a hamvaiból feltámadó főnix madár néhány évvel ezelőtt nagy felbolydulást okozott a közösségi médiában. A kritikusok – köztük exfelesége, Jennifer Garner és exbarátnője, a mostani felesége, Jennifer Lopez – sem tartották magukban véleményüket. Jennifer Garner azt mondta: “Tudod, mit mondanak erre ott, ahonnan én jöttem? Egyem meg a szívét.”

JLo sem volt oda a tetoválásért: “Rémes! Mit tettél? Túl sok szín van benne. Mindig túl színes tetoválásokat csináltat. Ennyire nem kellene színesnek lenniük. Vagányabb is lehetne.”

Damon azonban kiállt barátja mellett. Mikor arról kérdezték, miért nem avatkozott bele és akadályozta meg ezt a tetoválást, azt felelte: “Nem az én dolgom megmondani másnak, hogy mit csinálhat a hátával. Támogatom minden művészi kifejezésében. Vannak barátok, akik megértőek, és azt mondják: ‘Olyannak szeretlek, amilyen vagy, még így is, az óriási falfestménnyel a hátadon.’”

Affleck és Damon mindig ott vannak egymásnak.

Annak ellenére, hogy a hírnév felé vezető úton mindkettejük szembesült akadályokkal, Matt Damon és Ben Affleck mindig ott voltak egymásnak jóban és rosszban. Egymásnak tulajdonítják a sikerüket is. Ahogy Damon mondta: “Tényleg nagyon fiatalok voltunk, és azt hiszem, egymás megszállottságából táplálkoztunk. Nem tudom, mi lett volna, ha nem ismerem meg Bent.”

Barátságukat nagy tisztelet övezi, olyannyira, hogy még hivatalosan is elismerték, mikor 2016-ban megkapták az Évtized Srácai-díjat. Köszönőbeszédében Ben megjegyezte: “Mondani sem kell, hogy ez egy olyan díj, amiről Matt és én kiskorunk óta álmodtunk.”

Egyesek szerint Matt és Ben barátságában problémaként merül fel, hogy Ben felesége, Jennifer Lopez túlzottan irányítani akarja férjét. Emiatt már korábban is voltak vitáik, és Damon megint úgy érezte, hogy muszáj felszólalnia. Úgy tűnik, Afflecket nagyon befolyásolja Lopez, ettől pedig Damon rosszul érzi magát, bár Lopez aktívan támogatja Affleck józan életvitelét. Mindezek ellenére a Ben és Matt közti barátság továbbra is töretlen.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét