A menstruációs görcsök a nők nagy részét kínozzák. A leggyakoribb nőgyógyászati panasz ez, ami becslések szerint a huszonéves nők 80%-ánál rendszeresen jelentkezik. De ahányszor csak szembesülünk velük, nem szeretnénk mindig a gyógyszerek után nyúlni. Az Anyatermészet ebben is segíteni tud.

A menstruációs görcsöknek több fokozata létezik. Ha a szerencsésebbek közé tartozol, megúszod enyhébb hasfájással. Ám vannak, akik az ágyból sem tudnak felkelni és a munkájukat sem tudják elvégezni azokon a bizonyos napokon. A görcsoldók enyhítik ugyan a problémát, de ha minden hónapban szeded őket, a gyomorfekéllyel idővel muszáj lesz számolnod. Az alábbi recept segítségével azonban nem kényszerülsz többet a gyógyszerszedésre, természetes módon is búcsút inthetsz a havonta visszatérő fájdalomnak!

Menstruációs görcsöket enyhítő illóolajos keverék

Hozzávalók:
– 18 csepp muskotály zsálya illóolaj
– 18 csepp majoránna illóolaj
– 10 csepp gyömbér illóolaj
– 5 csepp geránium illóolaj
– 3 csepp fahéj kéreg illóolaj
– kókuszzsír
– 10 ml-es golyós üveg

1. Az esszenciális olajokat töltsd az üvegbe.

2. A maradék helyet töltsd fel kókuszolajjal, hogy az üveg tele legyen.

3. Rázd össze a keveréket és amikor érzed a görcsöket, görgesd végig az alhasadon.

Ezek az illóolajok együttesen elképesztő hatékonysággal kezelik a menstruációs görcsöket. Mind közül a legintenzívebben a muskotály zsálya hat, mely természetes görcsoldó. Segít puffadás, kedélyhullámzás esetén, de bevetheted éhségrohamok ellen is. Amikor a PMS tünetei gyötörnek és feszültebb vagy a kelleténél, alkalmazd bátran!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét