Egyedülálló szülőnek lenni kemény munka, de Brendan Frasernek van néhány tanácsa, miután több mint másfél évtizede neveli egyedül 3 fiát. Nemrégiben egy interjúban nyíltan beszélt arról, milyen az élet egyedülálló szülőként, hogyan birkózik meg a kihívásokkal, és milyen értékes leckéket tanult meg az idők során.

Brendan Fraser feleségül vette Afton Smitht, akitől 3 gyermeke született.

Brendan Fraser és Afton Smith 1993-ban ismerkedtek meg egy kerti partin, Winona Ryder házában. 5 évvel később házasodtak össze, az elkövetkező években pedig 3 gyermekük született: Griffin Arthur 2002-ben, Holden Fletcher 2004-ben és Leland Francis 2006-ban.

Fraser egyedülálló apa lett, mikor Smith 2007-ben úgy döntött, véget vet a házasságuknak.

Csupán egy évvel harmadik fiuk születése után a pár a válás mellett döntött, kaliforniai otthonukat eladták. Akkoriban Fraser sajtósa elárulta, hogy a színész és exe továbbra is jó kapcsolatban maradnak és baráti viszonyt ápolnak. A válás 2009-ben zárult le, utána a szülők közös felügyelettel nevelték a gyerekeket.

Nagyrészt gyermekei miatt hagyott fel a karrierjével.

Egy Drew Barrymore-nak adott interjúban, aki szintén egyedülálló szülőként nevel 2 lányt, Fraser elmesélte, hogy azért vonult vissza a színjátszástól, mert szülőként azt akarta tenni, ami a legjobb a gyermekei számára.

Hiszi, hogy mindig a gyermekek kellene hogy a legfontosabbak legyenek.

A múmia sztárja néhány bölcs tanáccsal is szolgált az egyedülálló szülőknek. Mikor Barrymore azt kérdezte, milyen volt egyedül nevelni 3 fiút, Fraser az elvált szülők közötti jó kapcsolat fenntartásának fontosságát emelte ki. “Legyen nagyon jó a kapcsolatod az exeddel, és így soha nem fog előfordulni, hogy nem a gyerekeidet helyezed előtérbe” – mondta.

Fraser nagyon jól tudja, milyen nehéz a mindennapi feladatok mellett előre helyezni a gyerekeket. Barrymore is elismerte, ő is küzd azzal, hogy bárkinek helyet szorítson az életében a gyerekei mellett.

Fraser elmondta, hogy az 50-es évei közepe felé járva úgy érzi, végre magára talált szülőként, részben a tapasztalatoknak, részben az elkövetett hibáknak köszönhetően. Szerinte a szülőként elkövetett hibáknak nagy szerepük van a fejlődésben, hogy még jobbak legyünk a nevelésben.

Fraser tanácsa minden egyedülálló szülőnek azt sugallja, hogy nincsenek egyedül, és a gyermekeik iránti szeretetük és elkötelezettségük még a legnehezebb időszakokon is át fogja segíteni őket.

Az apaság a döntéseit is befolyásolja.

“Gyerekeim vannak, és ez befolyással van arra, hogy milyen döntéseket hozok, mit csinálok vagy hogyan érzem magam azzal kapcsolatban, amit teszek. Valahogy a tét olyan szintre emelkedik, hogy ami természetesnek tűnik, az is sokkal nagyobb súlyt kap” – árulta el őszintén egy interjúban.

Kifejtette továbbá, hogy a gyermekvállalás új perspektívát adott a karrierjében, megjegyezte, hogy kezdetben a karaktereiből és a forgatókönyveiből merített ihletet. Az apaság a hitelesség egészen új szintjét adta hozzá a munkáihoz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét