Brendan Fraser visszatérése a filmezéshez igazi ajándék a mozikedvelők számára. 2022-ben készült el A bálna című filmje, melyért eddig több nevezést zsebelt be, mint korábban 30 éves karrierje során összesen. Ezúttal pedig megkapta a leginkább vágyott díjra való esélyt is, hiszen Oscar-díjra jelölték.

Még soha nem volt Oscar-díj-jelölése.

Az amerikai-kanadai színész úgy tűnik, most, 32 évvel karrierje kezdete után ér a csúcsra – először az Áldozat (A bűnösség vélelme) című filmben láthattuk 1991-ben. Idén azonban bejelentették, hogy A bálna című filmmel, melyben Charlie-t az elhízott és zárkózott angoltanárt alakítja, jelölték az Oscar-díjra a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

Bár a színész semmilyen kommentárt nem fűzött ehhez a hírhez, biztosak vagyunk benne, hogy óriási öröm számára. A Critics Choise Awards díjátadón, néhány nappal az Oscar-jelölések bejelentése előtt, Frasert arról kérdezték, mit jelentene számára a jelölés. “Rengeteget jelentene nekem, mint bármelyik másik színésznek, aki mert álmodni” – mondta.

A bálna több jelölést is kapott.

A Darren Aronofsky által rendezett film az azonos című színdarab alapján készült. Egy elhízott férfi történetét meséli el, aki próbálja helyrehozni a kapcsolatát kamasz lányával, a Stranger Thingsből megismert Sadie Sinkkel. Bár a kritikusoktól vegyes véleményeket kapott a film, 3 Oscar-díjra is jelölték. Fraser mellett jelölést kapott a legjobb smink és haj, valamint a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét