Betölteni az 50-et hatalmas mérföldkő, amit ünnepelni kellene. Napjainkban azonban a társadalom azt szajkózza, hogy muszáj fiatalnak maradni, ezért az öregedés sokakat aggodalommal tölt el. Cameron Diaz viszont nem tartozik közéjük. A népszerű színésznő inkább örül a ráncainak, mintsem harcolna ellenük. Az önelfogadásig vezető út számára sem volt egyszerű, de elkezdte teljesen más szemmel látni a testét, amikor rájött, hogy van egy valami, ami mindennél fontosabb.
Cameron Diaz hozzáállása az öregedéshez számodra is inspiráló lesz.

Elképesztő fizikai adottságai nyitották meg a kaput számára a hírnév felé.

174 cm-es magassága, karcsú alakja és pezsgő személyisége miatt szinte elképzelhetetlen volt, hogy ne figyeljenek fel rá. 16 éves kaliforniai kamasz volt, mikor az egyik legnagyobb modellügynökséggel szerződést írt alá. Hamarosan reklámokban és hirdetésekben tűnt fel, a világ leghíresebb márkáival dolgozott, és magazinok címlapján szerepelt.

Éles eszű, jó adottságokkal rendelkező, sikeres modellként már a 20-as évei előtt hírnevet szerzett magának. Csupán 21 éves volt, amikor A Maszk című filmben debütált, és az egész világ megismerte.

Áldozatul esett a szépségideáloknak.

Egy olyan világban, ahol a szépség az úr, még a gyönyörű Cameron Diaz sem tudott elmenekülni a nyomás alól, hogy megfeleljen a normáknak. A színésznő elárulta: “Abszolút áldozata vagyok minden társadalmi tárgyiasításnak és kizsákmányolásnak, aminek a nők ki vannak téve.”

Bevallotta, hogy olyan sokat szokott foglalkozni a kinézetével, hogy szinte “szétszedte” magát. Napi 7 órát is képes volt ülni a tükör előtt, amikor rájött, hogy ez már mérgező dolog.

Megtanult hálás lenni a saját testének.

Cameron prioritásai teljesen megváltoztak, miután 8 évet távol töltött a reflektorfénytől. Ez a nyugodt periódus tette lehetővé számára, hogy elfogadja önmagát és a változó testét.

Rájött, hogy mennyire értékes a teste, és hogy teljesen át kell gondolnia az eddigi hozzáállását: “Miért vagyok ennyire kemény önmagamhoz? A testem erős, tudja a dolgát, miért becsülöm le, amikor ennyit segített már nekem?”

Ma már az öregedés a legutolsó, amin aggódik.

Egyáltalán nem foglalkoztatják az öregedésnek azon jelei, melyek már rajta is láthatóvá váltak, most, hogy betöltötte az 50-et. “Alig várom, hogy 50 legyek. Szuper, hogy egyre csak többet tud az ember.”

Izgatottsága pedig érthető, hiszen a sztár most jobban érzi magát a bőrében, mint valaha, tárt karokkal várta az új mérföldkövet az életében. “A legutolsó dolog, amire napi szinten gondolok, az az, hogy hogyan nézek ki.”

Miközben dübörög az öregedés elleni iparág, hogy különböző termékekkel és kezelésekkel eltüntesse az évek nyomait, Cameron úgy döntött, ő nem az általuk kínált utat választja. “Szó szerint semmit sem teszek. Még az arcomat sem mosom meg soha.” Hozzátette: “Millió kozmetikumom van, amit sosem használok. Talán kétszer egy hónapban eszembe jut.”

Az egyetlen dolog, ami igazán számít.

Úgy tűnik, a színésznő esetében az öregedéshez való pozitív és stresszmentes hozzáállás a boldogság egyik kulcsa, hiszen Diaz szebben ragyog, mint valaha.

47 évesen lett édesanya, azóta a leginkább arra koncentrál, hogy egészséges és fitt maradjon lánya miatt. “Életerősnek akarom érezni magam a lányomért – mondta. – Az az anyuka akarok lenni, aki szaladgál vele.”
Biztosak vagyunk benne, hogy még hosszú éveken át ezt is fogja tenni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét