Mikor próbálunk olyasvalakit találni, akitől pillangók repkednek a gyomrunkban, akibe napról napra jobban beleszeretünk, vannak bizonyos kritériumok is, amelyeknek reméljük, hogy meg fog felelni. Ezek közül az egyik legáltalánosabb, hogy korban passzoljon hozzánk. Sokak számára ez lényeges szempont, viszont vannak, akiket az életkor a szerelemben egyáltalán nem foglalkoztat.

Közéjük tartozik Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas is, akiknek a kor soha nem számított. Douglas 25 évvel idősebb feleségénél, és mind a mai napig Hollywood egyik legstabilabb házassága az övéké.

Az előítéletek ellenére már több mint 20 éve együtt vannak. Cikkünkből megismerheted a történetüket, egy nagyon szép példát arra, hogy az életkorbeli különbségek nem állhatják útját a szerelemnek.

Catherine Zeta-Jones 1969. szeptember 25-én született, és csupán 15 éves volt, mikor elindult a karrierje. Hazájában, az Egyesült Királyságban 1990-ben vált népszerűvé, amikor szerepelt a The Darling Buds of May tévéműsorban. A világ néhány évvel később, 1998-ban ismerte meg a nevét, mikor Antonio Banderas mellett játszott a Zorro álarca című filmben. A film nemcsak azonnali világhírnevet hozott neki, de közvetett módon a szerelmet is ennek köszönheti, hiszen a filmet promotáló egyik eseményen találkozott élete párjával, Michael Douglasszel.

Érdekes módon ő is szeptember 25-én született, csak 25 évvel korábban. Kirk Douglas fiaként gyerekkorában sok időt töltött filmes díszletek között, a nyári szünetben gyakran meglátogatta apját a forgatásokon. Michael az anyjával élt, mivel szülei elváltak. Imádta a filmeket, ezért apja nyomdokaiba lépett és a színészetet választotta hivatásának, mindezt apja tiltakozása ellenére. 1966-ban debütált, egy évvel később pedig létrehozta saját filmgyártó vállalatát Big Stick Production név alatt.

1997-ben Catherine Zeta-Jones élete fordulatot vett. Az Egyesült Államokba költözött, hogy meghódítsa Hollywoodot. Megannyi meghallgatás után pedig végül megkapta Elena szerepét a Zorro álarcában.

Csúcsra tört a szakmájában, és a magánéleti boldogság sem váratott sokat magára. Douglas, aki a mozi világában akkor már nehézsúlyú profinak számított, találkozni akart vele, miután látta a filmben. A színésznő viszont azt hitte, csak szakmai érdeklődésről van szó: “Egy filmfesztiválra mentem. Azt gondoltam, Michael munkaügyben akar találkozni velem, mert tudtam, hogy nemcsak színészként, hanem producerként is tevékenykedik. Erről meg voltam győződve, hiszen az ilyen szakmai találkozásoknak éppen az ilyen filmfesztiválok adnak helyet. Te jó ég, eszembe sem jutott, hogy randizni akarna velem… Találkoztunk, és néhány óra múlva már azt mondta, ő szeretne a gyerekeim apja lenni. Ekkor kezdtem el sejteni, hogy itt nem munkáról lesz szó…”

Bár Catherine-t ez nem győzte meg teljesen, Douglas ragaszkodott hozzá. Eleinte telefonon tartották a kapcsolatot, és barátokká váltak, hiszen mindketten elfoglaltak voltak, ritkán tartózkodtak ugyanabban a városban. Erős barátság alakult ki köztük, ami később romantikus kapcsolattá fejlődött.

2000 novemberében mondták ki egymásnak a boldogító igent egy pompás esküvő keretében a New York-i Plaza Hotelben, ahol nemcsak a szerelmüket ünnepelték, de a családdá válásukat is, hiszen 3 hónappal korábban született meg az első gyermekük, Dylan. Michaelnek már volt egy fia az előző házasságából, Cameron. 2003-ban a család egy kislánnyal, Carysszel vált teljessé.

Még a legszebb szerelmi történetekben is akadnak problémák. Ez a kapcsolat sem volt kivétel ez alól. A boldogságot egy orvosi diagnózis tette tönkre 2010-ben, mikor Michaelnél torokrákot állapítottak meg. Szerencsére képes volt legyőzni. Catherine Zeta-Jones azonban ezután mentális problémákkal küzdött. Bipoláris zavart diagnosztizáltak nála, emiatt egy időre kórházba is került.

Ezek a viharos évek mindkettőjüket megviselték, ezért úgy döntöttek, egy időre különválnak, hogy átgondolják a dolgokat és dolgozzanak a házasságukon.

Szerelmük azonban kibírta ezt az időszakot is, a különválás pedig csak még erősebbé tette őket. “Mindkettőnknek dolgozni kellett ezen” – mondta Douglas. “Nem hiszem, hogy sok esély van egy kapcsolat rendbetételére, ha a két fél közül az egyik már kívül van a küszöbön. Szerintem most mindketten nyugodtabbak és bölcsebbek vagyunk.” Azt is elmondta, hogy nagyon nyílt kapcsolatban élnek, és ez az átláthatóság nagyon fontos az egész család számára. “Az asztalnál mindent megbeszélünk egymással. Így kitisztulnak a dolgok, és mindenki tudja, hogy mi történik éppen” – mondta.

Talán éppen ez az egyik titka a jó házasságnak és családi életnek. Gyermekeik ma már fiatal felnőttek, a legidősebb 2 unokával is megajándékozta már a párt.

Tavaly ünnepelték a 20. házassági évfordulójukat. Ennek kapcsán Catherine Zeta-Jones arról beszélt, hogy minél idősebb, annál jobban hasonlítanak egymásra férjével, és úgy érzi, a 25 év korkülönbség egyre kisebb és kisebb lesz köztük.

Ez a több mint két évtizedes korkülönbség sosem okozott köztük problémát: “A történelmi időkben is az idősebb férfiak fiatalabb nőket vettek feleségül. Aztán egyszer csak ez furcsává vált. Mikor az anyukám beszélt nekem a férfiakról és az élet dolgairól, soha nem említette a korkülönbséget. Ez vicces, mert Michael egyidős a szüleimmel, és mikor mind együtt vagyunk, fel sem merül bennük, hogy 25 év korkülönbség van köztünk” – mondta a színésznő. Hozzátette azt is, hogy a férje sem éreztette vele sohasem, hogy ennyivel idősebb nála.

Instagram-oldalukon bepillanthatunk csodálatos kapcsolatukba, a születésnapokba, a randevúkba és a hétköznapi életükbe. Szerelmük éppen olyan erős, mint az elején. Szép példái annak, hogy a nehézségek után is rendbe jöhetnek a dolgok, az életkor pedig csupán egy szám, ha két olyan emberről van szó, akik törődnek egymással és megértik egymást.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét