A most 54 éves Céline Dion egy kanadai kisvárosban született, 14 gyermek közül a legfiatalabbként. Már 5 évesen elkezdett énekelni, az 1990-es években pedig világszerte ismertté vált. A My Heart Will Go On című száma a Titanic betétdalaként uralta a slágerlistákat, ám ez még csak a kezdete volt csodás karrierjének. Azóta az énekesnő-üzletasszony magabiztosan helytáll a karrierjében és a magánéletében is.

Nemrég azonban a háromgyermekes anyuka szívszorító hírt osztott meg rajongóival. Elárulta, hogy egy ritka neurológiai betegségben szenved, ami “az embereket szobrokká változtatja”.

Az elmúlt néhány hónapban kerülte a nyilvánosságot.

2022 elején jelentette be, hogy néhány fellépését törölnie kell egészségügyi problémák miatt. Azt mondta, izomgörcsökkel küzd, ezek pedig lehetetlenné teszik a fellépéseket.

Áprilisban már arról számolt be, hogy jobban érzi magát, de görcsei még mindig vannak, dolgozik azon, hogy visszanyerje egészségét. “Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy visszatérjek arra a szintre, ahol lennem kell, hogy a fellépéseimen 100%-ot tudjak nyújtani nektek, mert megérdemlitek.” Emiatt az összes koncertet 2023-ra tették át.

2022 decemberében egy felkavaró videót posztolt, melyben nyíltan szólt rajongóihoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Céline Dion (@celinedion) által megosztott bejegyzés


“Amint tudjátok, mindig is nyitott könyv voltam. Eddig nem álltam készen arra, hogy bármit is mondjak, de most már kész vagyok – kezdte Dion. – Hosszú ideje egészségügyi problémákkal küzdök, és nagyon nehéz volt szembenéznem ezekkel a kihívásokkal, és beszélnem arról, amin keresztülmegyek. Nagyon fáj azt mondanom, hogy nem leszek képes újrakezdeni a turnémat.”

Céline így folytatta: “Egy nagyon ritka neurológiai betegséget diagnosztizáltak nálam. Ez a stiff-person szindróma, ami 1 millióból 1 embert érint. Most már tudjuk, hogy ez okozta a görcseimet. Ezek hatással vannak a mindennapi életemre, néha megnehezítik a járást, és nem engedik használni a hangszálaimat, hogy énekelhessek.”

Stiff-person szindróma – Mi ez?

Ritka neuroimmunológiai betegség, melynek kiváltó oka még ma sem ismert. Izommerevség és fájdalmas izomgörcsök formájában jelentkezik, melyeket a hangos zajok és az érzelmi stressz is kiválthatnak. Legtöbbször 30-60 éves kor között alakul ki.

A betegség kétszer annyi nőt érint, mint férfit. A mozgást a betegség túlzottan korlátozza ahhoz, hogy a betegek járni vagy mozogni tudjanak, a hangos zajok miatt félnek elhagyni a házat, hiszen azok görcsöket, eséseket válthatnak ki.

Sajnos, erre a betegségre még nincsen gyógymód, az orvosok személyre szabott kezelésekkel csökkentik a tüneteket. A fizikoterápia és a vízitorna szintén hasznos lehet a betegségben szenvedők számára.

Céline 3 gyermeke, René-Charles (aki édesapjáról kapta a nevét), valamint az ikrek, Nelson és Eddy mindig ott vannak mellette.

Dion több mint 20 éven át volt a 2016-ban elhunyt René Angélil felesége. Több lombik program után 3 gyermekük született. “Ő volt az egyetlen férfi, akit megcsókoltam, az egyetlen férfi, akit szerettem. Soha nem csókoltam meg mást egész életemben” – mondta az énekesnő.

Beszéde közben a gyerekeiről is szólt: “Az én csodálatos gyerekeim támogatnak és reményt adnak nekem.”

Céline és legidősebb fia, René-Charles

Céline és elhunyt férje

Az éneklés mindig is a legnagyobb szenvedélye volt, és az is marad.

A legendás énekesnő keményen dolgozik, hogy visszanyerje erejét és újra színpadra tudjon állni. Elismerte, nagy küzdelem ez számára. “Én csak énekelni tudok. Ezt csináltam egész életemben. És ezt szeretem csinálni a legjobban. Nagyon hiányoztok, hiányzik, hogy lássalak titeket, hogy fent álljak a színpadon és énekeljek nektek. Nem az én döntésemen múlik, hogy ez újra így legyen, de most az egészségemre koncentrálok, és remélem, hogy a felépülés útján vagyok. Nagyon szeretlek titeket, és nagyon remélem, hogy hamarosan újra találkozunk!”

Bízunk abban, hogy Céline Dion hamarosan jobban fogja érezni magát, és újra azt csinálhatja, amit a legjobban szeret!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét