Ha két szív egymásnak rendeltetett, nincs az az akadály, ami közéjük állhatna. Celine Dion és René Angélil a bizonyítékai annak, hogy lelki társak igenis léteznek, és hogy 26 év korkülönbség sem szakíthatja el a szerelmeseket egymástól.
Ha a szerelmi történetektől te is meghatódsz, jobb, ha a kezed ügyébe készíted a zsepiket.

1980-ban találkoztak először.

Miután egy felvételen meghallotta a hangját, az akkor 38 éves René Angélil azonnal meghívót küldött Celine-nek egy meghallgatásra. Attól kezdve René volt Celine menedzsere, aki minden reményét a fiatal énekesnőbe fektette. Még a házát is elzálogosította, csak hogy finanszírozni tudja Celine első albumát 1981-ben.

Hála René elhivatottságának, Celine Dion napjaink egyik legsikeresebb énekesnője.

Eleinte titkolták a kapcsolatukat.

Mikor Celine 18 éves volt, elkezdett máshogy nézni Renére, egyre inkább romantikus érzelmek alakultak ki benne a férfi iránt. A fotóját éjjelente titokban a párnája alá csúsztatta, hogy anyukája, akivel egy szobában aludt, meg ne lássa.

Önéletrajzában azt írta: “Egyre kevésbé tudtam titkolni magam előtt az érzést, hogy beleszerettem Renébe. Minden jel erre utalt. Beleszerettem egy olyan férfiba, akibe nem kellett volna, aki nem akarta, hogy beleszeressek, és aki nem akart szeretni engem.”

Celine és René minden utazáson és munka közben is együtt voltak. 1988-ban, mikor Dublinban voltak az Eurovíziós Dalfesztiválon (amit Celine meg is nyert), René tovább ment egy puszinál. Ahogy ő mondta: “Akkor minden megváltozott.” Egy interjúban megkérdezték Celine-t, hogy akkor ő már szerelmes volt-e a férfiba, amire válaszul bevallotta: “Akkor én már régóta szerettem őt.”

Kapcsolatukról több évig csak a közeli barátok és a családtagok tudtak. A nyilvánossággal féltek megosztani a boldogságukat a köztük lévő 26 év korkülönbség miatt.

Celine anyja nem fogadta el Renét.

Celine előtt René már kétszer volt nős, előző házasságaiból 3 gyermeke született. 1985-ben, mikor Celine 17 éves volt, elvált második feleségétől.

Mikor Celine 19 éves lett, bevallotta édesanyjának, hogy beleszeretett a férfiba. Anyja ellenezte a kapcsolatot, és próbálta lebeszélni róla a lányát azzal, hogy a férfi nem megbízható, hiszen már kétszer is elvált és van 3 gyereke.

Mikor randizni kezdtek, René hamar elnyerte Celine 13 testvérének jóváhagyását, és nemsokára az anyukáját is az ujja köré csavarta. “Nem volt választása. A szerelem mindig győz” – mondta Celine.

Pazar esküvőjük volt 1994-ben.

Celine 25. születésnapján jegyezték el egymást, és a The Colour of My Love című album ajánló részében fedték fel, hogy együtt vannak. 1994. december 17-én Montréalban, a Notre-Dame bazilikában mondták ki az igent.

Celine világa a feje tetejére állt, mikor kiderült, hogy René rákos.

Mikor 1999-ben egy csomót találtak a torkában, René 59 éves volt. “Nagyon nehéz, mikor ilyesmi történik az emberrel” – nyilatkozta akkor Celine. “De erősnek éreztem magam, mert azt mondtam magamnak, Renének talán életében először szüksége van rám.”

A kezeléseknek köszönhetően René teljesen felépült. Ezt követően, 2000-ben megújították fogadalmukat, és ünnepelték az életüket.

Termékenységi kezelések után született meg az első gyermekük.

Rengeteg próbálkozás és két műtét után, 2001-ben megszületett gyermekük, René-Charles Angélil. 2010-ben pedig lombikprogramnak köszönhetően kétpetéjű ikreik, Eddy és Nelson is világra jöttek.

Celine az utolsó pillanatig férje mellett maradt.

2013-ban, mikor Celine egy élő tévéfelvételre készült, visszament valamiért az öltözőjébe, és látta, hogy a férje sokkos állapotban van. René ekkor tudta meg az orvosától, hogy a torokrákja kiújult.

Celine végig René mellett volt a betegsége során, és teljesen egyedül csinált mindent. Bár a férje szerette volna, ha továbbra is a fellépéseivel foglalkozik, Celine tudta, hogy a kettő együtt nem menne, ezért inkább férjével maradt egészen addig, míg 2016-ban örökre lehunyta a szemét.

Egy interjúban Celine nyíltan beszélt a veszteségéről: “Fizikailag ugyan nem élek már vele, de továbbra is itt él bennem.”

Dion és René 21 éven át voltak házasok.

Egész házasságuk során egymás mellett voltak jóban és rosszban, ami pedig a legfontosabb, megtartották a “holtomiglan-holtodiglan” fogadalmukat. Celine a hosszú házasság titkáról azt mondta: “A kommunikáció. Ez a hosszú házasság titka, de nemcsak azé, hanem a szülőségé és mindené.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here