Charlize Theron visszalép minden olyan szereptől, melynek kedvéért radikálisan változtatnia kellene a testén. Az Oscar-díjas színésznő nemrég egy interjúban mesélt a döntése mögötti okokról.

Charlize Theronnak a mestersége iránti elkötelezettsége vezetett az olyan igényes szerepekhez, mint A rém (2003) vagy a Pszichoanyu (2018), mikor meg kellett híznia, hogy hitelesebb legyen az elítélt bűnöző és a kimerült anya karakterében. A 2003-as filmben végzett munkáját még Oscar-díjjal is jutalmazták.

Az ezekkel a szerepekkel elért sikerei ellenére Sheron már nem szeretné megismételni az élményt, és erről nyíltan beszélt: “Soha többé nem fogok olyan filmet csinálni, amiről azt mondhatom, hogy igen, 20 kilót híztam. Soha többé nem csinálom, mert aztán nem tudom leadni – mondta. – 27 éves voltam, mikor A rémet forgattam, egy szempillantás alatt leadtam 13 kilót. Kihagytam 3 étkezést, és visszatért a normális súlyom.”

Ám az öregedés nem kíméli őt sem, és a 48 éves színésznő bevallotta, hogy a teste már nem képes arra, hogy könnyedén ledobja a felesleget. “Aztán 43 évesen újra megcsináltam a Pszichoanyuhoz, és emlékszem, egy éven át próbáltam visszafogyni. Hívtam az orvosomat, és azt mondtam neki, ‘Belehalok, hogy képtelen vagyok lefogyni.’ Ő meg azt mondta, ‘Elmúltál 40. Nyugodj meg. Az anyagcseréd már nem olyan, mint volt.’ Ezt pedig senki nem akarja hallani” – mesélte Theron.

De nemcsak ezen, hanem azon is elgondolkodott, hogy az akciófilmekben mutatványokat csinálni egyre nagyobb kihívást jelent az idő múlásával. “Amin nagyon kiborulok, hogy ha most akciófilmet csinálok és megsérülök, sokkal tovább tart a felépülés, mint a 20-as éveimben – tette hozzá. – Én nem azt kívánom, hogy bárcsak az arcom lenne olyan, mint 25 évesen, hanem azt, hogy a testem, hogy nyugodtan hozzávághatnak a falhoz, másnap akkor sincs semmi bajom. Most, ha nem edzek 3 napig, és utána újra lemegyek az edzőterembe, nem tudok járni, nem tudok leülni a WC-re. Ezek az igazán valóságos pillanatok.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét