Christina Applegate egyike azon kevés színésznőknek, akiknek karrierje egyidős velük. Első szerepét 3 hónaposan kapta egy cumisüvegreklámban. Amikor a ‘80-as években jobban elmerült a színjátszásban, folyamatosan mosolyt csalt az emberek arcára. Novemberben 51 éves lett, és ebből az alkalomból néhány érdekességet gyűjtöttünk össze róla.

Sosem hitte, hogy a vígjáték műfajában fog karriert csinálni.

Bár sok vígjátékban szerepelt, ő maga sosem gondolta, hogy ez lesz az a műfaj, ami meghozza neki a sikert. Kamaszként “darknak” írta le magát, egészen addig, míg meg nem kapta Kelly szerepét az Egy rém rendes család című tévésorozatban. A sorozat segített neki kibontakoztatni komikus vénáját.

6 tetoválása van.

És mindegyik különleges jelentéssel bír számára. Az egyik az édesanyja neve, a másik egy vénát, ami a legjobb barátját szimbolizálja, de van egy titkos is, amiről nem akar beszélni. Az összes tetoválása egy célt szolgál: hogy mindig emlékeztessék, honnan jött.

Applegate mellráktúlélő.

2008 áprilisában, 36 éves korában mellrákot diagnosztizáltak nála. Szerencsére még korai stádiumban sikerült felfedezni a tumort, hiszen édesanyja is mellráktúlélő volt, így Christina rendszeresen járt szűrővizsgálatokra. Amikor megtudta a diagnózist, rögtön értesítette családját és barátait, köztük Melissa Etheridge-et is, aki szintén túlélte a mellrákot.

Etheridge sok jó tanáccsal látta el Christinát, hogy hogyan harcolhat az életéért. “Áldás, hogy ez történt veled. Most van esélyed újrakezdeni és mindenen változtatni. Azon, ahogyan eddig álltál a dolgokhoz, és ahogyan eddig reagáltál a történésekre. A félelem megsebezhet. A stressz megsebezhet. Most van lehetőséged változtatni azon, ahogyan táplálkozol. Mindenen, amit teszel.”

Barátjának köszönhetően Christina áldásként tekintett a diagnózisra. Lumpektómiája és 6 hét sugárkezelés, valamint pozitív BRCA-génteszt után a masztektómia mellett döntött, így nem kell további műtéteknek kitennie magát, és ellenőrzésekre járnia élete végéig.

Kettős masztektómiája után vált édesanyává.

Az anyává válás sok szempontból segítette Christina Applegate gyógyulását. Lányának köszönhetően képes volt megnyitni a lelkét és jobbá tenni az életét. Egészen addig minden a rák körül forgott számára, ám lányának születése visszahozta életébe az örömöt.

A The Pussycat Dolls egyik alapítója volt.

Az 1990-es évek elején Robin Antin színész és koreográfus vetette fel a The Pussycat Dolls lányzenekar ötletét. Applegate egyike volt az alapítótagoknak. Johnny Depp nightclubjában, a Viper Roomban debütáltak 1995-ben. 2002-ben azonban kilépett a csapatból.

Még néhány érdekesség Christina Applegate-ről.

  • 2009-ben egyike volt azoknak, akiket a People Magazine a legszebb embereknek választott.
  • Nincs középső neve.
  • Fél a méhektől és a repüléstől.
  • Kedvenc zenekara a Led Zeppelin.
  • 13 évesen recepciósként dolgozott egy edzőteremben.
  • 14 éves kora óta nem eszik húst, de imádja a grillezés illatát.
  • Azóta nem veti be az ágyát, hogy lánya megszületett.
  • Hálaadás napján született.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét