Egy tanulmány szerint azok a babák, akik 4 hónaposan egyedül alszanak, 9 hónapos korukra átlagosan 40 perccel alszanak többet. Minden gyermeknek megvannak a maga egyedi szükségletei és igényei, ezt bizonyítja Christina Ricci is a két gyermekével.
A színésznő elmondta, hogy kislánya már 9 hónaposan elkezdett egyedül aludni, de 8 éves fia még mindig mellette alszik.

Ricci 34 évesen lett először édesanya, ekkor született meg fia (Freddie) az akkori férjétől. A színésznő elmesélte, hogy Freddie 8 évesen is vele alszik.

Próbálta egyedül alvásra szoktatni, de sikertelenek voltak a kísérletei. A 43 éves Christina elmondta, hogy fia “rekedtre üvöltötte magát, és elkezdte a fejét a kiságyba verni”. Ez arra késztette őt, hogy átgondolja a dolgot.

Ricci 41 évesen, 2021-ben szülte második gyermekét, Cleopatrát, akinek édesapja a színésznő férje, Mark Hampton.

Christina elmesélte, hogy lánya alvási szokásai egészen mások, mint a fiáé voltak.

Cleo 9 hónapos volt, amikor a színésznő ezt mesélte róla: “Mikor úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk vele az egyedül alvást, körülbelül 7 percig nyüszített, aztán lefeküdt aludni.”

Lányának az egyedül alvás szinte magától jött: “Mintha készen állt volna, mintha akarta volna, teljesen megfelelt neki.”

Bár Freddie-vel volt néhány nehéz pillanata az alvást illetően, az anyuka megosztotta azt is, hogy büszke rá, hiszen nagy segítség. “Segít megcsinálni a tápszert etetéskor, és segít fürdetni is a húgát. Ez nagyon szuper.”

Az anyuka hozzátette, fizet Freddie-nek azért, hogy 20 percig figyelje húgát a járókában, miközben ő maga a házimunkát végzi.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét