A gyerekek gyakran választják a szüleik hivatását, a fiúk még gyakrabban az édesapjuk hivatását, a lányok az anyukájukét kevésbé. Ettől függetlenül mindkét szülőnek nagy hatása van arra, hogy gyermekük a jövőben milyen karriert választ magának. Kaia Gerbernek sikerült ötvöznie mindkét szülője hivatását, és a nyomukba lépve ugyan, de a saját útját járja.

Kaia Gerber már fiatalon elkezdte a modellkedést.

Két híres szupermodell gyermekeként – édesanyja Cindy Crawford, édesapja Rande Gerber egykori modell és üzletember – csak idő kérdése volt, hogy mikor lép szülei nyomdokaiba.

Gerber modellkarrierje 10 éves korában kezdődött, mikor részt vett egy Versace kampányban. 14 éves korára már ő lett a Miu Miu szemsminkjeinek arca. 15 évesen debütált színészként, és azóta is ügyesen egyensúlyozik a kifutó és a képernyő között.

Már számtalanszor lépett fel divatbemutatókon, és arcát egyre többször láthatjuk a legmenőbb magazinok címlapjain. Emellett Hollywood egyik feltörekvő fiatal színésznőjeként tartják számon, tehát Kaia a modellkedésben és a színészetben is sikeresen alapozta meg hírnevét, mégpedig anélkül, hogy édesanyja árnyékában élne.

Híres arról, hogy sokféle stílust tud képviselni, ha kell, klasszikus szépségként, ha kell androgünként jelenik meg.

Gerber karcsú alakja, dús szemöldöke és olíva árnyalatú bőre egyszerre testesíti meg a múlt és a jövő szépségideáljait – így tartják róla a divatszerkesztők.

Bár sokan sztárcsemetének tartják, Kaia nem fél kimondani a véleményét.

Gerber sokszor megkapta a médiától, hogy csak híres szüleinek köszönheti a sikerét. De ezeket az állításokat határozottan elutasítja. Elmondta, hogy ebben a szakmában jóval többre van szükség, mint egy híres ember gyermekének lenni. “Senki sem akar olyasvalakivel együtt dolgozni, aki idegesítő, rideg és barátságtalan.”

“Nem tagadom meg a kiváltságokat, amikkel születtem” – mondta Gerber, aki hálás édesanyjának a remek tanácsokért és a rengeteg inspirációért. “Ő a hősöm és a példaképem” – ismerte el, hozzátéve, szerencséje volt, hogy hihetetlen emberekkel ismerkedhetett meg édesanyja révén.

Crawford is elismerte, hogy lányának talán van némi előnye a modell szakmában. “Ő a lányom, és ezt mindenki tudja.” Azt azonban visszautasítja, hogy a befolyását arra használta volna, hogy Gerbernek címlapot vegyen egy magazinban, vagy bejuttassa egy divatbemutatóra, rámutatva, hogy ha ezt tenné, akkor azt inkább saját magának tenné.

Az anya-lánya páros bizonyítják, hogy az alma nem esik messze a fájától.

Gerber korábban nem értett egyet azzal, hogy ő és édesanyja rendkívüli módon hasonlítanak egymásra, bár ezt sokszor hallotta másoktól. Régebben csak próbálta felfedezni kettejük közt a hasonlóságokat, de manapság már néha összetéveszti magukat a fotókon.

A 21 éves Kaia szerint nemcsak a külsejük hasonló, de a modoruk és az is, ahogyan egyes dolgokra reagálnak. “Leginkább ezen a téren hasonlítunk egymásra” – mondta. Bár kezdetben még nem akarta elfogadni, ma már örül annak, hogy ennyire hasonlóak az édesanyjával.

Amikor összehasonlítják Cindyvel, az igazi bók Kaia számára. Nagyra értékeli azokat a pillanatokat, amikor az emberek azt mondják neki, hogy úgy viselkedik, mint az édesanyja. Akik folyton összekeverik őket, azok számára Kaiának van egy vicces tippje a megkülönböztetésükre: “Az anyukám az, akinek anyajegye van.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét