Egy riporter egyszer megkérdezte Cristiano Ronaldót, miért él még mindig az édesanyjával annak ellenére, hogy sikeres és több millió dollárja van. Miközben sokan azt várták volna, hogy extravagánsabb életkörülményekre tér át, Ronaldo válasza megható és könnyeket csal a szemekbe.

Ronaldo családja szegénységben, állandó anyagi gondokkal küszködve élt.

Cristiano Ronaldo mély csodálata és szeretete édesanyja, Maria Dolores dos Santos Aveiro iránt magával ragadó. Ronaldo szemtanúja volt mindannak az áldozatnak és annak az elkötelezettségnek, melyet anyja a gyereknevelés során tanúsított, ő pedig sosem fog elfeledkezni kapcsolatuk fontosságáról.

Egyedülálló anyaként Maria Aveiro fáradhatatlanul dolgozott, hogy eltartsa családját. Gyakran étel nélkül dolgozott hosszú órákat, hogy biztos legyen benne, Ronaldo semmiben sem szenved hiányt. Ronaldo pontosan tisztában van azzal, édesanyja milyen áldozatokat hozott érte, és tudja, hogy nem tartana ma itt édesanyja állandó támogatása, útmutatása és kemény munkája nélkül.

Ronaldo számára az anyukája nem csak egy szülő, hanem hős és példakép is.

Ronaldo így magyarázta döntését: “Anyukám úgy nevelt fel engem, hogy feláldozta értem a saját életét. Éhesen feküdt le, hogy engem etethessen. Nem volt pénzünk. Heti 7 napot dolgozott, és éjszakánként takarított, hogy vehessen nekem futballcipőt, hogy tudjak játszani.”

Ronaldo a legnagyobb becsben tartja édesanyját, sikereit pedig az ő támogatásának és önfeláldozásának tulajdonítja. Amikor a kapcsolatukról kérdezték, elmondta, hogy életének minden teljesítményét neki szenteli. Azt tervezi, hogy továbbra is megad neki mindent, amit csak tud.

“Ronaldo néha viccelődik velem, és azt mondja: ‘Nem is akartad, hogy megszülessek. De most látod, én segítek mindannyiótokon’” – mondta az anyukája.

Anyja iránti nagyrabecsülését nem titkolja.

Gyönyörű pillanat volt, mikor Cristiano Ronaldo a közösségi médián keresztül kívánt boldog születésnapot az édesanyjának. A híres focista posztolt egy fotót az anyukájáról (lent látható), és megható szavakat írt hozzá: “Boldog születésnapot a világ legjobb anyukájának, a harcosnak, aki mindig azt tanította nekem, hogy ne adjam fel, a legjobb nagymamának, akiről a gyerekeim valaha álmodhattak. Nagyon szeretlek anyukám! Puszi!”

Ronaldo valódi ikon, a világ legjobban fizetett focistája. Sikereit a kemény munkának, az odaadásnak, valamint az anyai támogatásnak és szeretetnek köszönheti, hiszen édesanyja sosem szűnt meg hinni fiában. Ronaldo tudja, hogy mindent az anyukájának köszönhet, aki annyi áldozatot hozott azért, hogy ő megvalósíthassa az álmait. Mindig hálás lesz a szeretetéért és a feltétel nélküli támogatásáért.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét