Napjainkban egyre többen mondanak nemet az olyan dogmákra, mint hogy a rózsaszín a lányoknak, a kék a fiúknak való. Mind többen próbálnak kísérletezni a megjelenésükkel. Köztük Connor Keaney is, a 26 éves angol férfi, aki nem alkalmazkodik a neme szerinti divathoz, szívesen visel szoknyát. Példája nagyon inspiráló, és azt mutatja, hogy az öltözködési szabályok mára elavulttá válhattak.
Reméljük, hogy a története erőt ad másoknak is, különösen azoknak, akik az identitásukkal küszködnek.

Connor tinédzserkora óta rajong a divatért, és mindig az átlagostól eltérő módon öltözködött.

Mikor a Harry Style-hoz hasonló emberek elkezdtek szoknyákat hordani, az egy jel volt Connor számára. Aznap ő is elment, vett magának egy szoknyát, és fantasztikusan érezte magát benne. “Egyszerűen tudtam, hogy ez a nekem való – mondta. – Magabiztosnak és szépnek éreztem magam, és nem érdekelt, hogy mások azt gondolják, hogy nem ezt kellene viselnem.” Connor most már 2 éve nem szab határt magának az öltözködésben.

Ezzel a Birminghamben található graffitivel mindig is szeretett volna fotózkodni, de nem találta meg hozzá a megfelelő öltözetet. Próbált férfias ruhákat, de azokban nem érezte magát eléggé magabiztosnak. Égre-földre kereste a megfelelő darabot, míg rátalált erre a fekete szoknyára. “Még sosem éreztem magam ilyen szépnek, ilyen magabiztosnak, többé vissza sem nézek!” – mesélte.

Connor kedvencei a testhez feszülős ruhák, a vintage stílusú darabok, az öltönynadrágok és a blézerek, de mindenekelőtt a teniszszoknyák. “Annyira szépnek és erősnek érzem magam a teniszszoknyákban. És minden passzol hozzájuk.”

Connor a körülötte lévő emberekből merít ihletet.

Mikor arról kérdezték, hogy mi inspirálja, azt felelte: “Bárki, aki kreatív, magabiztos, nem fél attól, hogy mások mit gondolnak róla, és nem ijed meg a normáktól.” David Walliams Köténycsel című könyvének főhősével azonosítja magát, szerinte a való életben ő ez a fiú. A könyvet néhány havonta előveszi, hogy megerősítést nyerjen belőle.

De azt is elmondta, hogy legnagyobb hatással az anyukája van rá, aki megmutatta neki a használtruha üzleteket, ahonnan ő is mindig csinosan öltözködik. “Ő a legszeretőbb és legtámogatóbb édesanya a világon. Erős, és mindig mellettem áll, bármit mondok, teszek vagy viselek.”

Connor szerint csak idő kérdése, hogy megszabaduljunk a nemi címkéktől, főleg az olyan egyszerű dolgok esetében, mint az öltözködés.

Az a véleménye, hogy a közeljövőben az öltözködés nemsemleges lesz. Már most is egyre több uniszex ruha létezik, ami fontos lépés a helyes irányba. A női ruhákat viselő hírességek minden generációnak megmutatják, hogy nincs azzal semmi baj, ha olyan ruhát veszünk fel, amilyet csak szeretnénk. Hiszen egy darab textilről van szó.

Mindenkit arra biztat, hogy kezdje el járni a használtruha boltokat, hogy környezetbarátabb módon oldja meg az öltözködést.

Tanácsot ad azoknak a férfiaknak, akik szeretnék kipróbálni a “női ruhákat”.

“A férfiaknak vagy azoknak, akik más neműként hivatkoznak magukra és szeretnék kipróbálni a nőinek nevezett ruhadarabokat, azt tudom mondani, hogy tegyék. Ha nyilvános helyen ezt megtenni még nincs elég bátorságuk, először egy biztonságosabb helyen próbálják ki, például a hálószobában, egy barátjuk lakásában, egy LMBTQ-bárban, ahol önmaguk lehetnek. Menjenek el turkálókba, ahol gyönyörű darabokat találhatnak, és jóval kevesebb előítéletet élnek át, mint a fast fashion boltokban.”

Kezdőknek is ad divattippeket.

A tanácsa egészen egyszerű: “Csak kövesd a saját stílusodat! Ne bújd az internetet és az Instagramot, és ne akarj olyan lenni, mint akiket ott látsz. Légy önmagad, higgy nekem, sokkal messzebbre jutsz majd, és sokkal jobban fognak szeretni. Ha egy tüllszoknyában szeretnél lemenni a boltba, akkor tedd azt!”

Milyen ruhákat akartál mindig is kipróbálni, de még nem tetted?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

6 hozzászólás

 1. Természetesen trendibbet el sem tudok képzelni, mint egy tütü és egy gumicsizma combó. Ma már attól sem kell félni, hogy megjelenik egy mentőautó és kényszerzubbonyt húznak a divatosan öltözött kire? vagy mire is????? és beszállítják a legközelebbi vicc osztályra.

 2. Na lyányok képzeljétek el,hogy párotok az esti kártyapartihoz feltúrja a gardrobszekrényeteket,és könnyezve ordítja,hogy nincs egy rothadt rongyod,amit felvegyek!!!!
  Biztosan nem kapkodtátok el a párválasztást????

 3. Nekem csak annyi a gondoltom, hogy valószínű nem véletlen alakultak ki a ruhák évszázadok alatt….
  Nekem egy ilyen stílusú srác nem jönne be. Számomra elveszett a férfiasság. Tütü? Inkább hegesztőpajzs és kalapács de legalább egy akkus csavarhúzó 🙂

  • Nos, rómában és skóciában is állandó viselet volt évszázadokig a szoknya, csak nem így hívták. Sőt egyiptomban is volt megfelelője, csak főurak hordhatták. Ha jól tudom az albán népviselet is a férfiak részére egy szoknyát határoz meg.(kilt, tunika, schenti, kalasiris neveken kereshető) Leiratok vannak arról, hogy amikor a római légiósok először találkoztak a kelták nadrágaival, férfiatlannak tartották ezeket a ruhadarabokat és még sok-sok évig nem hordtak hasonlót. Sőt, még az 1800-as évek végén is ingben aludtak a féfiak, amik a mai hálóing ősei, és ugyanolyan hosszúak voltak. Szóval ez csak valóban a trend, hogy mit viselnek. Nekem például egy izmos skót kiltben ugyanúgy férfi, mint egy pocakos német nadrágban. Nem ettől függ.

 4. Végülis jó helyen van! Kicsit északabbra megy az már Skócia. Ott simán lehet szoknyát viselni.

 5. Teljesen rossz az összehasonlítás. Jelenleg az LMBTQ lobbi tolja ezt az egészet, az ókorban pedig egész egyszerűen bizonyos kuktúrákban ez volt a megszokott férfi viselet. Azok a férfiak ettől függetlenül harcoltak, katonák, földművesek, mesteremverek voktak. Ezek meg homokos hamupipőkék aki attól erős, hogy felhúz egy rózsaszín csipkés női ruhát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét