Dave Bautista nem csak egy sztár, de mindenkinek folyamatosan bizonyítja, hogy ő bizony nem adja fel. Elkötelezte magát a személyes fejlődése mellett, soha nem nyugszik meg, és ami a legfontosabb, ha a helyzet bonyolulttá válik, akkor is felemelt fejjel állja a sarat. Sok értékes leckét tanulhatunk tőle, hiszen bizonyítja, hogy bármit el lehet érni, ha abba igazán beletesszük a szívünket.

A keserédes út.

Bautista a semmiből jött. Első munkájával sok pénzt keresett, 17 évesen kidobóember lett, és ezt csinálta a következő 10 évben is. Az élet továbbra is nehézségekkel teli volt számára, és nem lett könnyebb, mikor a ‘90-es években két lánya született, akikről gondoskodnia kellett. Még azt sem engedhette meg magának, hogy ajándékot vegyen nekik. Pénzt kért kölcsön, kétségbeesetten keresett munkát, de nem volt végzettsége, és semmi, amire támaszkodhatott volna.

Minden izzadság- és könnycsepp kifizetődött.

Bár az élet nem kényeztette el, ő mégsem adta fel. Sok mindent kipróbált, sok mindenbe belebukott. Éveken át tanult profi pankrátornak, és 6 világbajnoki címet is nyert. A lehetőségek kapuja kitárult előtte, 2009-ben pedig már az egyik legnagyobb sztárja lett a WWE-nek.

Dwayne Johnsonnak éppen akkoriban sikerült a kiugrás a WWE-től a hollywoodi filmekbe. Ez megmutatta Bautistának, hogy egy pankrátor számára is jóval több lehetőség van, mint a ringben való verekedés. Miután sikertelen tárgyalásokat folytatott a WWE-vel, 2010-ben otthagyta a pankrátorok világát, hogy színésznek álljon.

Hollywoodi filmben aratott hatalmas sikert.

Sok mindenen ment át, de megérte. Ahogy elmesélte, eleinte nem igazán törődött a színészettel, jobban szerette a pankrációt, mert abban otthon érezte magát. De látta, hogy John Cena milyen szerepeket kap, és ekkor hagyta el végleg a WWE-t. Az első pár évben, amikor színészkedni kezdett, felélte az összes pénzét, amit korábban pankrátorként megkeresett. Úgy tűnt, az élete visszacsúszik a régi kerékvágásba. Kapott szerepeket, de ezeknek olyan forgatókönyve volt, melyek rossz fényt vetettek volna a későbbiekben a karrierjére. Egy jó barátja azonban ellátta néhány tanáccsal.

A tanács így szólt: “A pénz könnyen elcsábíthat. Ne ess ebbe a csapdába.” Hallgatott a tanácsra, és lassan haladt előre. Elvállalt kisebb szerepeket, míg végül egy nagyobbat ajánlottak neki. A galaxis őrzőiben játszhatta el Drax szerepét. Éppen vezetett, mikor megkapta a hírt, hogy övé a szerep. Le kellett húzódnia, mert annyira elöntötték az érzelmek, hogy remegni kezdett. Azonnal elújságolta feleségének, aki nem kevésbé örült a fantasztikus hírnek.

Létrehozta a saját brandjét önmaga folyamatos fejlesztésével.

A siker ezután már gyorsan jött. Rengeteg ajánlatot kapott, időnként még a pankrációhoz is visszatért. Gyakran hasonlították Dwayne Johnsonhoz hasonló testalkata és karrierje miatt, de erre így reagált: “Sosem akartam a következő Szikla lenni. Csak jó színész akarok lenni. Egy elismert színésszé.”

A gondolkodásmódja juttatta el oda, ahol most tart.

Dave valóban kemény ember. Ahogy fogalmazott: “Félek dolgoktól. Ideges vagyok dolgok miatt. De kényszerítem magam, hogy megcsináljam azokat a dolgokat, amik kényelmetlenséget okoznak, mert tudom, ha nem teszem, nem jutok sehova. Lehet, hogy először megrogyok tőle, de nem fogom hagyni, hogy a félelem visszatartson.” Ezzel mindannyiunk elé követendő példát állít. Elszántsága, türelme és kitartása páratlan.

Szerepek tekintetében ma már válogathat a lehetőségek között. De igyekszik arra koncentrálni, hogy ezt a mesterséget minél magasabb szinten elsajátítsa. “Nem érdekel a reflektorfény, nem érdekel a hírnév. Csak jobb színész akarok lenni. Szeretnék tiszteletet kivívni a társaimtól, egyéb elismerésekre nincs szükségem. Ez a tapasztalásról szól.” Soha nem hajszolta sem a pénzt, sem a hírnevet, számára az egész út az önfejlesztésről szól. Ez teszi rendkívüli színésszé, hisze verejtékből és könnyekből építette fel saját trónját.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét