Ha a gyermekedet a száján puszilod meg, az fogszuvasodást és allergiás reakciót is kiválthat, valamint akadályozza a gyermekben a személyes határok kifejlődését. A potenciális kockázat ellenére sok sztár – köztük David Beckham is – oszt meg olyan fotókat, melyeken a szájukon puszilják meg gyermeküket. Bár ezért sok kritikát kapnak, vannak, akik szerint ez egy teljesen ártalmatlan módja a szeretet kifejezésének.

Ő így fejezi ki a törődését.

A Manchester United egykori sztárja néhány rajongójától kritikát kapott, miután megosztott egy fotót, amin szájon puszilja lányát. Kitart amellett, hogy ez a gesztus teljesen ártalmatlan módja a gyermek iránti szeretet kifejezésének.

“Én nagyon gyengéd vagyok a gyerekekkel. Engem így neveltek fel, és Victoriát is, ezért ilyenek vagyunk a gyerekeinkkel is – mondta. – A gyermekeinknek szeretetet akarunk mutatni, és nagyon gyengédek vagyunk velük” – tette hozzá.

Minden gyerekét elhalmozza szeretettel.

Beckham gyakran posztol szelfiket Instagramon, megmutatva, hogy szájon puszilja 11 éves lányát, Harpert. Elárulta, hogy szinte az összes gyerekével folytatja ezt a gyengéd gesztust.

“Kritizáltak azért, mert szájon pusziltam a lányomat. Mindegyik gyerekemnek a szájára adok puszit. Brooklynnak talán nem. Brooklyn 18 éves, ezt talán már egy kicsit furának találná” – mondta korábban.

Számára mindig a gyermekei az elsők.

Beckham fiatalon, 23 évesen lett édesapa. Sikeres karrierje és elfoglaltságai ellenére azonban mindig a családja a legfontosabb számára, mindig gondoskodik arról, hogy elég ideje jusson rájuk.

“Szerintem gyorsabban válsz éretté, ha gyerekeid vannak. Vannak fontosabb dolgok az életben, amik miatt aggódhatsz, mint a saját mindennapos aggodalmaid. Az élet teljesen a gyerekekről kezd szólni. Azt hiszem, amit megtanulsz apaként, az az, hogy te kevésbé vagy fontos, és minden a gyerekeidről szól” – mondta.

Támogatja gyermekeit az álmaik elérésében.

Beckham szerint egyik gyermeke sem mutatott érdeklődést az iránt, hogy az ő nyomdokaiba lépjen, és ő maximálisan támogatja a választásukat. “Jelenleg egyik gyermekem sem akar focista lenni. Ezzel nincs semmi baj, hiszen senkit nem akarsz kényszeríteni arra, hogy csináljon valamit. Fontos a gyerekeknek szeretetet, támogatást, biztatást mutatni. Mi mindig támogattuk a gyerekeinket, bármit is akartak csinálni” – mondta.

Beckhamhez hasonlóan sok más sztár is szájon puszilja a gyermekét, ám a pszichológusok óva intenek ettől. Az ő véleményük szerint ez a gesztus összezavarhatja a gyermekben a személyes határok fogalmát, és arra bátoríthatja őket, hogy más felnőttekkel is ugyanezt csinálják.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét