Ha ránézünk Demi Moore-ra, aki nemrég múlt 60 éves, rájövünk, hogy az öregedés nem olyasmi, amitől félni kellene. A színésznő 49 évesen kezdett el jobban odafigyelni magára, ma ennek köszönheti ragyogását. Ahogyan egyre érettebbé vált, rájött, hogy nem támaszkodhat örökké a genetikára, és hogy a szépség sokkal inkább a jó közérzethez kapcsolódik, nem pedig az életkorhoz. Demi ettől kezdve tudatos döntéseket hozott, melyek úgy tűnik, be is váltak.

Nem rágódik a rossz érzéseken és negatív gondolatokon.

Demi Moore szentül hiszik, hogy amit érzünk belül, az látszik kívül is. Ragyogó kinézetéhez tehát az is nagyban hozzájárul, hogy igyekszik minél hamarabb elengedni a negatív gondolatokat. “Hiszem, hogy ha dédelgetjük magunkban a haragot, a dühöt, a fájdalmat vagy a keserűséget, az öregít minket és meglátszik rajtunk.” Bár elkerülni senki sem tudja, hogy néha szomorúnak vagy csalódottnak érezze magát, Moore szerint az a fontos, hogy ezeket az érzéseket ne őrizgessük magunkban.

High-tech edzést végez.

Karrierje során számos különböző karaktert megformált, és számtalanszor kellett topformában lennie. Gondoljunk csak az 1996-os Sztriptíz című filmre, melynek előkészületeihez Demi a tengerparton futott, jógázott, súlyzózott, és néha 3 órás táncórákat vett. Az 1997-es G.I. Jane-hez pedig naponta 2 órán át emelt súlyokat.

A mindennapi életében azonban nem rajong az edzőteremért. 2019-ben elmesélte, hogy már 4 éve nem járt arrafelé.

Egy videóban elmondta, hogy a Mirror nevű edzőgép segítségével otthon végzi az edzéseket. Ez a high-tech eszköz lehetővé teszi az intenzív mozgást otthon is, mégpedig személyre szabottan. Mikor 1-1 edzés véget ér, az eszköz visszaváltozik otthoni dekorációs kellékké.

Nem bonyolítja túl.

Szépségápolási rutinja kapcsán elmondta: “Szerintem a legfontosabb dolog, hogy a kevesebb az több. Sokkal könnyebb egy rutint követni, ha egyszerűvé tesszük azt, és így kivitelezhetővé válik.” Hozzátette, hogy nincsenek nagy szépségtitkai, de van egy alapvetően fontos dolog számára: a megfelelő arckezelés. A szakember, akihez jár, olyan termékeket ajánl neki, melyek hatékonyak, ugyanakkor természetesek is.

Mindig arra törekszik, hogy a lelke és a teste egyensúlyban legyenek.

Az oka annak, hogy Moore nem fektet különösebb energiát a szépségápolásba és vásárolja halomra a kozmetikai termékeket az, hogy szerinte a szépség belülről kezdődik.

“Csinálhatsz bármit a külsőddel, de ha belül nem érzed jól magad, akkor külsőleg sem leszel rendben.” Hogy a belső egyensúlyt elérje, a színésznő rendszeresen vesz órákat egy energiagyógyítótól, ami számára fantasztikus tapasztalás.

Elfogadja az öregedést.

Bár a külső szem számára Moore lenyűgözően szép, a színésznő szerint már nála is észrevehetők az öregedés jelei. A 60 éves sztár elmondta: “Közel sem vagyok olyan jó formában, mint voltam korábban, és a bőröm olyan irányba kezd menni, amit nagyon nem szerettem volna.”

De ahelyett, hogy harcolna az öregedés okozta változásokkal és megpróbálná visszaforgatni az időt, a színésznő mantrája az elfogadás. Valószínűleg ez az oka annak, hogy egyre csak jobban néz ki, hiszen hozott egy döntést, hogy szeretni fogja a testét, mindegy, mit hoz a jövő.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét