Diane Keaton karrierje több mint 5 évtizedet ölel fel. Az egyik legemlékezetesebb karakter, akit alakított, Annie Hall volt, amivel el is nyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, csupán 7 évvel az első tévés szereplését követően. Miközben Diane még ma is elbűvöl minket a tehetségével, a szerelmet sosem sikerült megtalálnia. Megtanulta, hogy a boldogság nem feltétlenül a szerelemmel járhat csak együtt.
A következőkből többet is megtudhatsz Diane Keaton csodás személyiségéről.

Elkezdett érdeklődni a színjátszás iránt.

1946. január 5-én született Diane Hall néven Los Angelesben. Édesanyja, Dorothy megnyert egy háziasszonyoknak szóló versenyt, ez később arra inspirálta a lányát, hogy a színészet iránt kezdjen érdeklődni. Középiskolában aktív tagja volt a drámaszakkörnek, később pedig profik keze alatt tanult.

Csillag született.

1968-ban Diane megkapta a Broadwayen a Hair című musical főszerepét, néhány hónappal később pedig Woody Allen egyik színdarabjában játszhatott. A következő évben az ifjú színésznő a filmvásznon is debütált a Szerelmesek és más idegenek című filmmel.

1972-ben A keresztapa című Coppola-filmben megkapta Kay Adams szerepét, és ő játszotta ezt a karaktert a film további két részében is. A film hatalmas siker lett, és meghozta az igazi hírnevet Keaton számára. Az akkor 26 éves színésznő a jól kereső Hollywoodi színészek sorába emelkedett.

Néhány évvel később az Annie Hallban játszott, amit Woody Allen rendezett. Ezzel a főszereppel elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Allennel néhány évvel korábban ismerték meg egymást, és egy rövid románc is volt köztük. Szakmai kapcsolatuk azonban évtizedeken át folytatódott, összesen 8 filmben dolgoztak együtt.

A románcai a kollégáival nagy feltűnést keltettek.

Bár férjhez sohasem ment, Diane-nek számos viszonya volt más színészekkel. Miután Woody Allennel szakítottak, randizott Al Pacinóval és Warren Beattyvel is.

Ismert, sokoldalú színésznővé vált.

A ’70-es évek igen sikeresnek bizonyultak Diane karrierjében, de a ’80-as, ’90-es évek sem maradtak el ezek mögött. A Mrs. Soffel – Börtönszerelem című történelmi drámában egy fegyőr feleségét alakította, az Örömapában pedig kétgyermekes anyukaként láthattuk. A sokoldalú színésznő könnyedén alakította a legkülönbözőbb karaktereket.

Megvan a véleménye a házasságról.

Miután a ’80-as és ’90-es évekbeli románcai véget értek, Diane úgy döntött, nem keresi tovább a szerelmet. Néhány évvel ezelőtt egy Lisa Kudrow-val folytatott beszélgetésben nyíltan beszélt arról a döntéséről, hogy sohasem fog férjhez menni.

Bár imádta az édesapját, mégis a szülei házassága miatt döntött úgy, hogy nem megy férjhez. “Úgy érzem, anyám inkább a házasságot választotta a saját álmai helyett. A legjobb édesanya volt, de azt hiszem, ő az oka annak, hogy nem akartam férjhez menni. Nem akarom feladni a függetlenségemet.”

50 évesen egyedülállóként lett anya.

Diane 50 éves korában határozta el, hogy anya lesz. Lányát, Dextert 1996-ban fogadta örökbe, fiát, Duke-ot pedig 5 évvel később. Mivel a szerelmet sosem találta meg, belenyugodott, hogy egyedülállóként neveli fel két gyermekét.

“35 éve nem randiztam.”

A színésznő teljesen elégedett azzal, hogy a karrierjére koncentrál, és a most már felnőtt gyermekeivel tölti az időt. 2019-ben egy interjúban mesélt arról, hogy több mint három évtizede nem randevúzott. “Már 35 éve nem randiztam. Rengeteg férfi barátom van. Sok barát, de semmi randi.”

Néhány évvel korábban így mesélt a boldog szingli életéről: “Az életem értelmei a gyerekeim és az édesanyám. Nem érzem, hogy szükségem lenne egy férfira. Ne értsetek félre, szeretem a férfiakat… de van munkám, vannak gyerekeim. Ezzel én ki vagyok békülve.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here