Az elmúlt évtizedekben éltek bizonyos szabályok, amiket a nőknek követniük kellett, de legalábbis illet figyelembe venniük 50 év felett. Egy ilyen korú nőnél a divat nagyjából azt jelentette, hogy a gardrób teljes tartalmát nyugdíjas alapdarabokra kell lecserélnie. Szerencsére ezek a vaskalapos szabályok ma már sehol sincsenek! Mióta az 50 az új 40, tudjuk, hogy a divat pontosan azt jelenti egy nő számára, amit csak szeretne, hogy jelentsen! Az igazi kihívás ma már nem a szabályoknak való megfelelés, hanem megtalálni a könnyen viselhető, modern darabokat, amik az életritmusunkhoz, a testalkatunkhoz és a pénztárcánkhoz is passzolnak.

Természetesen vannak a divatnak olyan irányzatai és olyan szabású ruhák, melyek jobban passzolnak a fiatalabb korosztályhoz. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy félni kell az újtól, a kísérletezéstől, a változtatástól. Hallgass a saját ízlésedre, ne tagadd meg az egyéniségedet! Így érezheted magad a legjobban a ruháidban 50 év felett is!

Kövesd a tested vonalát

Legyen az nadrág vagy farmer, a slim és a tailored szabású darabok között érdemes keresgélni. Arra nincs szükség, hogy szuper skinny, azaz teljesen testre tapadó nadrágot hordj, csakhogy fiatalosabb legyen a stílusod! De fontos, hogy a nadrág kövesse a tested vonalát.

Légy szexi, de ne mutass sokat

Nem számít, mennyi idősek vagyunk, egy felnőtt nő mindig vágyik arra, hogy szexinek érezze magát a ruháiban. Hangsúlyozd ki a legelőnyösebb adottságaidat, a melledet, a lábadat, a derekadat, a karjaidat vagy a válladat. A többit viszont hagyd meg a képzeletnek! Ha egy érettebb korú nő túl sok szabad felületet hagy magán, a hatás inkább a visszájára fordul.

Hangsúly az érzékiségen

Mutasd meg nőiességedet olyan finom és elegáns anyagokkal, mint a selyem, a szatén vagy a kasmír. Használj műszőrmét és mélyebb színeket, mint a pezsgő, a burgundi, a lila vagy a mélyzöld.

Táskák

Ha szeretnéd, bátran kövesd a legújabb táska trendeket! De a jó minőségű, klasszikus darabokkal lehetsz igazán stílusos.

Cipők

Kerüld a klasszikus hibát, hogy cipőválasztásnál a kényelmen kívül semmi mást nem veszel figyelembe. Lehet, hogy mostanában sokat fáj a lábad és nem szeretnél magas sarkakon egyensúlyozni egész nap, de a megfelelő alkalomra mégis jobb a megfelelő lábbelit választani. A zselés talpbetétek láthatatlanok és kényelmessé teszik az egyébként nehézséget okozó cipők viselését is.

A klasszikusok mindig működnek

A kötött ruhák, az öves kabátok, a blúzok, a nadrágkosztümök, a tunika hosszúságú felsők sosem fognak kimenni a divatból. Ha ezekkel felszereled a ruhatáradat, hosszútávon is találsz minden évszakban megfelelő darabokat.

Szolid színek

A tevebarna, a khaki, a vörös, a fekete és a fehér nappalra és estére is kiváló viseletek. A nagyon élénk, rikító színektől tartózkodj.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét