A mézeskalács figurák hozzátartoznak a karácsonyi időszakhoz. Ha nem állsz neki a sütögetésnek vagy tartósabb dekorációt szeretnél, tökéletes megoldást jelentenek a kevés kézügyességgel is elkészíthető filc emberkék. Ráadásul a következő diy projekttel nem csak felfüggeszthető dekorációk születhetnek, de ezeket a mézeskalács figurákat tetszőlegs pózba is állíthatod! Ülhetnek a virágkaspó szélén, az ünnepi asztalon, az ajtókoszorún vagy akár a fa ágán is!

Amire szükséged lesz:
– barna, zöld, fehér, piros színű filc anyag
– olló
– vastagabb szálú fehér cérna
– tű
– ragasztópisztoly
– szőrös drótok

Így készítsd el!

Szabad kézzel vagy letölthető sablon segítségével a barna színű filc anyagra rajzolj mézeskalács emberkét. Az anyagot hajts félbe, hogy két tökéletesen egyforma darabot tudj belőle kivágni.

A szőrös drótot hajtogasd meg úgy, hogy egy kör alakban helyezkedjen el a mézeskalács emberke fejénél. A nyak résznél csavarj rajta egyet, majd hajtogass belőle karokat is. A törzsnél szintén csavard meg a drótot, végül egy másik drótból készítsd el a lábakat is. Ragaszd fel a forma hátuljára. Ne hagyd a drótokat teljesen a filc forma széléig érni, hiszen az elő- és hátoldalát a két anyagnak még össze kell varrnod a szegélyeknél.

Egyszerű öltésekkel varrd össze a két filc anyagot, végül a piros, fehér és zöld anyagokból vágj ki dekorációkat a mézeskalács figurára, amiket szintén ragassz fel.

Az elkészült kis mézeskalács emberkét most már kedvedre mozgathatod, akár ajándékcsomagolást is díszíthetsz vele!

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here