Lehet, hogy egy sztárban és egy átlagemberben nem sok közös van, de az biztos, hogy mindenkinek vannak olyan emberek az életében, akiket szeret és akikről gondoskodik. Dwayne Johnson, a “Szikla” elképesztő hírnevet és sikert ért el, de mégis attól lett mindenki kedvence, hogy mennyire szereti és értékeli az anyukáját, akinek nemrég váltotta valóra az álmát: vett neki egy saját házat.
Dwayne Johnson útját ismerheted meg a kezdetektől.

Nehéz gyermekkora volt.

1972-ben Ata Johnson és Rocky Johnson gyermekeként látta meg a napvilágot Kaliforniában. Gyermekkora nehézségekkel volt teli. Édesapja profi birkózó volt, emiatt a család sokszor költözködött, így édesanyja nehezen talált magának állandó munkát. Olyan szegények voltak, hogy hálaadás napi vacsorát sem tarthattak maguknak.

Dwayne a középiskolás évek alatt gyakran került bajba. Bár végül az amerikai fociban megnyugvást és stabilitást talált, nem rajongott kifejezetten ezért a sportért. Édesapjával való kapcsolata is komplikált volt. Amiatt, hogy az apja rengeteget utazott, anyja gyakorlatilag egyedül nevelte fel őt.

Már kiskorában megesküdött, hogy jó életet fog biztosítani az édesanyjának.

Anyukájának rendkívül nehéz volt egyedül nevelni a fiát. “Egyszer hazaértünk, és egy lakat volt az ajtón egy kilakoltatási végzéssel. Anyám sírva üvöltött” – emlékezett vissza Johnson.

Emiatt az állandó instabilitás miatt az anyukájának az lett a legnagyobb álma, hogy lehessen egy saját háza. A kilakoltatás élménye és emléke pedig még elszántabbá tette Dwayne-t, hogy valami nagyot vigyen véghez. Ez volt számára a motiváció.

Még keményebben dolgozott azon, hogy sikeres sportoló váljon belőle, de kiábrándította és csalódottsággal töltötte el, hogy nem tudott sikereket elérni az amerikai futballban: “Nem akartam semmit csinálni, nem akartam sehova menni.”

1996-ban debütált a WWE kötelékében, és a pankrációban már megtalálta a szenvedélyét. Bár a karrierje nehezen indult be, a “Szikla” végül nagy névvé vált.

A pankrációban elért sikerek megváltoztatták az életét.

Dwayne Johnson lett az egyik leghíresebb pankrátor a WWE történetében. Miután egész életében költözött, most végre stabilitásra lelt. Dwayne családja igazi birkózódinasztia volt, ő pedig folytatta ezt a hagyományt.

A pankrációtól Hollywoodig rövid út vezetett.

Annak ellenére, hogy sportolóként milyen sikereket ért el, Dwayne még többre vágyott. Ez vezette őt Hollywoodba. Kezdeti sikereit a filmiparban elsősorban a múltjának köszönhette, de később aztán olyan magas költségvetésű filmekben is kapott szerepet, mint A múmia visszatér vagy a Halálos iramban.

Sok év után végre teljesíteni tudta édesanyja legnagyobb vágyát.

Óriási sikerei ellenére Dwayne sosem felejtette el, hogy honnan jött, és nem felejtett el gondoskodni a szeretteiről sem. 2015-ben egy érzelmes posztban megosztotta, hogy megkérdezte az anyukáját, hogy boldog-e, mire ezt a választ kapta: “Régebben azon aggódtam, hogyan fogok ételt venni magunknak, most pedig elém teszik a reggelit.”

Egy Instagram-posztjában számolt be arról, hogy meglepte édesanyját egy új házzal. A videóban látható, ahogyan Dwayne a meghatódott anyukáját kíséri a házban. Azt írta hozzá: “Amikor kisfiú voltam, utáltam, mikor anyukám sírt. Most örülök az örömkönnyeinek.” Megosztotta azt is, amit az édesanyja mondott neki: “Egy életen át tartó utazás és költözés után azt szeretném, ha ez az otthonom lenne az utolsó. Ez az álmom.”

A sztár hangsúlyozta, soha nem akarja elfelejteni, hogy honnan jött és hogy édesanyja milyen szerepet játszott az életében.

Dwayne soha nem felejti a gyökereit, és mindig megemlékezik a családjáról. Hálás mindazért az erőfeszítésért is, amit édesanyja tett, hogy felnevelje őt. “Mindig azt szoktam mondani, ha jó anyukád van, akkor megvan a kezdeti löket ahhoz, hogy jó, gondoskodó ember váljon belőled.”

A sok nehézség és az állandó költözködések után anyának és fiának is van végre egy hely, amit az otthonuknak hívhatnak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

  1. Minden tiszteletem az emberi nagysága előtt, külön tisztelet illeti meg az anyukáját hogy ilyen embert nevelt fel, szeretnék személyesen is találkozni a “Sziklával”amennyiben ez lehetséges…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here