Mondani sem kell, mennyivel jobban teszed, ha nem a bolti hűtő fagyasztójából választasz jégkrémet, hanem otthon, saját alapanyagokból készíted el azt. Ugyanolyan finom lesz, de egészséges, és ha fogyókúrázol, még bűnözni sem fogsz vele!

Gyümölcsös jégnyalóka

Készítheted akár édesítő nélkül, hiszen a gyümölcsök egyébként is megédesítik ezt a jégnyalókát. Szerezz be hozzá jégkrém készítő formát és kedvedre való gyümölcsöket! A bogyós gyümölcsöket hagyhatod egyben, de ha pépesebbre szeretnéd, turmixold össze őket vízzel vagy gyümölcslével. Ezután add hozzá az édesítőt, ha szeretnéd, majd töltsd bele a formába, dugj bele mindegyikbe egy jégkrémpálcikát és már mehet is a fagyasztóba!

Krémes fagyi trópusi gyümölcsökből

Hozzávalók:
– 4 evőkanál kókuszkrém
– 4 evőkanál kókuszjoghurt
– vaníliakivonat
– fél mangó
– fél banán
– negyed sárgadinnye
– édesítőszer (elhagyható)

A gyümölcsöket aprítsd fel és tedd a turmixgépbe. Figyelj, hogy darabos maradjon a massza és ne pépes! Keverd össze a kókuszkrémet, a kókuszjoghurtot, a vaníliakivonatot és az édesítőszert, majd ezután pépesítsd a gyümölcsökkel a turmixgépben. Töltsd egy műanyag dobozba, fedd le és 3-4 órán át fagyaszd.

Csokiba mártott vaníliás jégkrém

Görög joghurtból, illetve fele-fele arányban kókuszkrémből és kókuszjoghurtból is készítheted. Ez utóbbi verzió azoknak ajánlott, akik nem fogyasztanak tejterméket. A joghurtot ízesítsd vanília kivonattal, majd adj hozzá kevés útifű maghéj lisztet, hogy be tudd sűríteni. Töltsd a masszát jégkrém formába, majd tedd a fagyasztóba. Ha elkészült, olvassz fel egy kevés csokit és mártsd bele a jégkrémek tetejét. Mielőtt a csoki megszilárdulna, szórd meg darált mogyoróval, mandulával, pisztáciával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét