Hajfonatokat először afrikai törzsek készítettek. Ebből olvasták ki, hogy az illető melyik közösséghez tartozik, hány éves, házas-e, van-e hatalma, vagyona, milyen helyet foglal el a társadalomban. Egyes esetekben a fonatok a túlélést jelenthették. Napjainkban a hajfonásnak csupán esztétikai jelentősége van, de az nem akármilyen. Mariya Bobroy, a 2 gyermekes anya igazi megszállottja lett a hajfonásnak, kész remekműveket varázsol lányainak.
Nézd meg, milyen gyönyörű frizurákat tud készíteni, és irigykedj velünk!

Az egész azzal kezdődött, hogy megunta a hagyományos copfot.

Mariyának két lánya van, a 8 éves Briana és a 6 éves Ariana. Két ekkora kislány anyukájaként Mariya is szembesült azzal a feladattal, hogy valamilyen cuki frizurát kell készítenie a lányainak, de nem akart az unalmas konty és copf csapdájába esni.

Miután megnézett néhány videót a YouTube-on, először Birana hajának elkészítésében próbálta ki magát. Ekkor jött rá, hogy innen nincs visszaút, fonásfüggő lett.

A fonás kevésbé bizonyult bonyolultnak, mint azt korábban gondolta.

Először 1 órába telt neki, hogy egy komplikáltabb fonást elkészítsen. Most már a sok gyakorlás és tapasztalat miatt ez jóval könnyebben megy. Minden reggel, iskola előtt befonja a lányok haját, miközben ők reggeliznek. Egy fonás körülbelül 10-20 percet vesz igénybe. Van olyan frizura, ami kitart néhány napig, de az anyuka szeret mindennap új alkotást készíteni lányai hajából. Nem mellékes az sem, hogy ezzel erősíti a köztük lévő kötődést is, hiszen minden pillanatát élvezik.

A fonás sokat segít a lányoknak a hétköznapok során.

Egy interjúban az anyuka elmesélte, hogy nagyon sok bókot kapnak, bármerre járnak. Az emberek meglepődve hallják, hogy Mariya saját maga tanulta meg a fonásokat, és folyton kérik, hogy tanítsa meg őket is fonni. Ezért indított saját YouTube csatornát. Amennyire szereti fonni a lányai haját, annyira élvezi, ha barátainak új frizurákat találhat ki.

Hogy a hajuk miatt ennyi figyelmet kapnak, az mindenképpen növeli a lányok magabiztosságát. Szeretik elmesélni, hogy hányféle fonást ismernek. Ariana imádja a divatot, és kifejezetten figyel arra, hogy a ruhái passzoljanak az aktuális fonatához. Abban az életkorban van, hogy már vannak saját ötletei, amiket anyukája próbál is megvalósítani neki.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here