Az 58 éves Lonni Pike azt vallja, az élet 50 felett sem áll meg. Közösségi oldalán olyan videókat tesz közzé, amelyekkel arra bátorítja a nőket, hogy merjék vállalni a saját stílusukat anélkül, hogy bárki más véleményét figyelembe vennék. Lonni hű tudott maradni önmagához, függetlenül az életkorától és mások elvárásaitól.
Cikkünkből megismerheted Lonni tetoválásainak történetét, és azt, hogy miért döntött úgy, hogy változtat az életén.

“Nem félek megmutatni a világnak, ki vagyok.”

Sokan azt gondolják, az életkor korlátokat is jelent, de Lonni az élő bizonyítéka annak, hogy ez a szemlélet már a múlté. Lonni kaliforniai influencer, aki villámgyorsan meghódította a TikTokot az ötvenes éveikben járó nőkkel kapcsolatos sztereotípiák ledöntésével. Több mint 115 ezer követője van Instagramon, sikeres blogot visz, és TikTok-videókat posztol a több mint 1 millió követőjének.

A kérdésre, hogy hogyan írná le az életét, Lonni azt felelte, hogy olyan, mint egy iskola utáni foglalkozás. “Én vagyok az az esélytelen, akit mindenki leírt, beleértve saját magamat is. És most bebizonyítom, hogy tévedtek.”

Egy ponton úgy döntött, változtat az életén, és még ő maga is meglepődött azon, hogy az élet milyen jó tud lenni. “Ez az a második esély az életben, ami motivációt adott, hogy azt tegyem, amit szeretnék. Feltüzelt, hogy másoknak is segítsek az újrakezdésben. Röviden azt mondhatom, hogy az életem csodálatos.”

Mikor arról kérdezték Lonnit, hogyan segít másoknak a saját szépségük és különbözőségük elfogadásában és megszeretésében, meglehetősen egyszerű tippet adott. Szerinte mindannyian különbözőek vagyunk, ezért nem is szabad úgy kinéznünk, mint valaki más, csakis úgy, mint önmagunk. Folyamatosan azt tápláljuk magunkban, hogy olyan tökéletességre van szükségünk, amit senki sem érhet el.

“Az én üzenetem az, hogy fejezzük be ezt, és ne akarjunk másvalaki lenni, csakis az az ember, aki visszanéz ránk a tükörből. Miért akarnál úgy kinézni, mint valaki más? Légy ragyogó, légy teljes és légy önmagad, hiszen belőled csak egy van!” – tette hozzá Lonni.

Az életkor lényege a bölcsesség és a tapasztalat. Mikor Lonnit arról kérdezték, mit tanácsolna a fiatalabb önmagának, azt felelte, a 20 éves énjének azt mondaná, az életben minden, ami történik – a jó és a rossz is – megéri. “Minden számítani fog, amikor idősebb leszel. Ezek a leckék és tanulságok tesznek majd bölccsé, a bölcsesség pedig elszánttá.”

“Bízom benne, hogy inspirálom az embereket arra, hogy önmaguk legyenek. Szeretném megmutatni nekik, hogy lehetnek önmaguk úgy is, hogy közben nem félnek attól, mit gondolnak róluk mások – mondja Lonni. – Nem ítélek el senkit az életmódja miatt, és szeretném, ha a világ is mindenkivel elfogadó lenne.”

Lonni arról is mesélt, hogy minden tetoválása mögött ott rejlik egy történet. Első tetoválását 30 évesen csináltatta, mikor még férjnél volt, de a házassága megromlott, és végül elváltak. Ekkor varratta a bokájára a szögesdrótot, mert csapdába ragadva érezte magát. “Ez volt az utam kezdete ahhoz, hogy megmutassam az igazi önmagamat, és az legyek, aki lenni akarok.”

“Szerintem fontos tudni, hogy a tetoválásaim nem tesznek jobban azzá, aki vagyok, mint bármelyik másik részem. Az ősz hajam vagy a zöld szemeim… Ezek mind részei az egésznek” – mondta Lonni.

Reméli, hogy mindenkit tud arra ösztönözni, hogy önmaga legyen, és ne foglalkozzon azzal, hogy ki mit szól ehhez: “Meg akarom mutatni az embereknek, hogy senkinek a véleményétől nem kell félniük, miközben felvállalják önmagukat. Az igazi szabadság az, mikor a belső énedet meg tudod mutatni a külvilágnak.”

“Tudod, anyák vagyunk, nagymamák, diákok. Nők vagyunk. Vagyunk, akik vagyunk. Csak emlékeztessük magunkat arra, hogy kik is vagyunk” – tette hozzá.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

2 hozzászólás

  1. Nagyon vagány és őszinte,,Gratulálok .Sajnos Mi legtöbben titkoljuk való énünket,vagy szégyelljük vagy bátortalanok vagyunk,,de leplezzük magunkat .)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét