Nem sokat tudunk tenni azért, hogy a testünk öregedését meggátoljuk, de bizonyos dolgokkal mégiscsak tovább megőrizhetjük egészségünket és fiatalos kinézetünket. Egy tanulmány szerint a rendszeres mozgásnak a fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt hatása jelentősen késlelteti az öregedés folyamatát. Lesley Maxwell 64 évesen ragyogó példája az egészséges, kiegyensúlyozott életmódnak. Még az unokájánál is fiatalabbnak néz ki!

A fitnesszel való kapcsolata

Az ausztrál nagymama, Lesley Maxwell a fitnesznek és az edzésnek szentelte életét. Ez az utazás 15 évvel ezelőtt kezdődött, mikor elvált férjétől. Első versenyét 49 évesen nyerte, később a közösségi médiában kezdte el bemutatni tapasztalatait. Instagramon több ezernyi követőt gyűjtött, akik tippeket kaphatnak tőle az egészséges táplálkozásról és az edzésekről.

Lesley gyakran posztol fotót az unokájával, Tiaval közös edzésekről. Tia még csak 20 éves, a legtöbben el sem hiszik, hogy ekkora a korkülönbség köztük. “Sokan azt hiszik, hogy az unokám testvére vagyok” – mesélte Lesley. Az unokája pedig ezt mondta róla: “Mivel a korához képest fantasztikusan néz ki, mindig felkelti az emberek figyelmét.”

Vanessa, Lesley lánya, Tia édesanyja szintén a fitnesz megszállottja. Mikor ők hárman együtt edzenek, szinte lehetetlen megkülönböztetni őket. Vanessa így mesélt erről: “Ha az anyukámmal vagyok, azt hiszik, hogy a testvérem, ha pedig Tiaval vagyok, azt hiszik, hogy vele vagyunk testvérek.”

Rengeteg férfi figyelmét felkelti

Mióta elkezdte megosztani a közösségi médiában az edzéseit és a fotóit, nagyon sok követőt szerzett, főleg férfiakat. “Mindent bóknak fogok fel. Számomra nagyszerű, hogy követnek engem” – mondta, és hozzátette, a férfiak figyelmét kifejezetten élvezi, hiszen ez fűszerezi meg az életét.

Ez a nagy érdeklődés egyértelműen növeli a magabiztosságát. De Lesley most olyasvalakit keres, aki igazán értékeli őt, akivel osztozhat a szenvedélyén és a hobbiján. “Ha egy férfiban van elég bátorság ahhoz, hogy odajöjjön hozzám, a szemembe nézzen és elhívjon, akkor az egy elég bátor ember. Nem kell, hogy megőrüljön a fitneszért, de legyen egészséges a teste. Ja, és legyen nagyon energikus!” – tette hozzá.

A magabiztosság a lényeg

Lesley számára az életkor csak egy szám, és szerinte az öregedés kétféleképpen lehetséges: van a kronológiai korunk, amit a születésünk napjától számolunk, és van a biológiai korunk, ami lehetővé teszi, hogy fiatalítsuk a testünket, karcsúbbak és egészségesebbek legyünk.

Kidolgozott teste növeli az önértékelését és a magabiztosságát: “Határozottan úgy gondolom, hogy a nők ahogy idősödnek, úgy lesznek egyre inkább önmaguk. Tulajdonképpen visszafordíthatjuk az öregedést a megfelelő táplálkozással és edzéssel.”

Másokat is inspirálni akar

“Izmosodni, égetni a zsírt, karcsúbb és egészségesebb testre szert tenni csakis rajtunk múlik.” Lesley azt mondja, a magabiztosság számára győzelmet jelent. Hetente 5-ször edz, és már legalább 30 fitnesz versenyről zsebelt be elismeréseket.

Egy vállalkozást is létrehozott, melynek keretein belül árulja az edzésterveit, és felfedi, hogy mit takar a “6 lépés a fiatalos testhez” mottó. Hiszi, hogy azzal, hogy online megosztja a módszereit és a tippjeit, az idősebb nőket arra ösztönzi, hogy figyeljenek oda jobban az egészségükre, és ismerjék fel a saját szépségüket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét