Mikor szeretnénk megtalálni a legjobb módját annak, hogy túllépjünk az exünkön, számtalan tippet találhatunk: dolgozzuk fel az érzéseinket, beszéljünk róla a családdal és a barátokkal, elemezzük ki a párkapcsolati hibákat és foglaljuk le magunkat. Mindenki másként birkózik meg a szívfájdalommal. A San Antoniói Állatkert egy szokatlan módszerrel állt elő, hogy segítsen a szakítás utáni gyógyulásban: legyen az exekből ropogós finomság csótány formájában!

A Cry Me a Cockroach adománygyűjtés nagy népszerűségre tett szert az elmúlt években.

A cél, hogy elősegítsék az állatkert azon törekvését, hogy a vadon élő állatoknak szebb jövőjük legyen Texas államban és az egész világon. Az eseményt minden évben Valentin-napon tartják. A résztvevők úgy járulhatnak hozzá, hogy elneveznek egy csótányt, egy rágcsálót vagy zöldséget olyasvalakiről, aki már nem különleges a számukra.

Az 5, 10 és 25 dolláros adományokat egy digitális Valentin-napi kártyán keresztül lehet felajánlani. Arra is van lehetőség, hogy egy személyre szabott üzenettel értesítsék az illetőt, hogy elneveztek róla egy csótányt, rágcsálót vagy zöldséget.

Az adománygyűjtés fénypontja a VIP csomag.

150 dolláros adományért cserébe az állatkert személyre szabott videót is készít, amit aztán el lehet küldeni az illetőnek. A videóban az állatkert által kiválasztott állatot filmezik le, miközben elfogyasztja a csótányt, rágcsálót vagy zöldséget, ahogyan ez az alábbi videóban is látható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

San Antonio Zoo (@sanantoniozoo) által megosztott bejegyzés

Ha nem tetszik a csótányos ötlet, van itt valami más.

Nem a San Antoniói Állatkerté az egyetlen Valentin-napi kezdeményezés. A blackwoodi Homeward Bound Kisállat Örökbefogadási Központ elindította a “Kasztráld az exedet” elnevezésű kampányát Valentin-nap alkalmából.

Instagram-posztjukban elmondják, hogy 50 dolláros adományért cserébe el lehet nevezni az exünkről egy macskát, amit aztán ivartalanítani fognak.

A közösségi médiában részletesen is kifejtették kampányuk lényegét: “A macskát ezután ivartalanítjuk, majd visszaengedjük társai közé a csapda-ivartalanítás-visszatérés programunk keretében.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét