A legfontosabb, amit az állatok taníthatnak nekünk, az őszinte együttérzés. Chad Staples példája, aki egy egész vadaspark állatainak gondozását látja el Sydneyben, ezt tökéletesen mutatja. Nap mint nap több száz gyönyörű állattal van körbevéve, akik szeretetükkel halmozzák el. Ez nem egy álomszerű élet, Chad számára ez a valóság.
Ez a fantasztikus ember megosztotta különleges történetét.

Mindegyik állatnak saját személyisége van, ezt Chad mindennap tapasztalja.

Ha nem mosollyal az arcodon ébredtél, Chad segíthet ezen, és feltölthet pozitív energiával. Elmesélte, hogy őszinte boldogság számára, hogy állatok közelében lehet. Az élete sokban különbözik azokétól, akik nagyvárosokban élnek és dolgoznak. Számára a legnagyobb kincs az az állatkert, ahol több mint 20 éve kezdett dolgozni.

“Fogom a kávémat, és elindulok, hogy körbejárjam az állatokat és megbizonyosodjak róla, hogy mindenkivel minden rendben van” – feleli Chad arra, hogy milyen egy átlagos napja. Nagyon könnyen észre lehet venni, ha az állatokkal valami baj van.

Az állatkert valamennyi lakóját jól ismeri, ezért elég csak rájuk néznie, hogy tudja, jól vannak-e. “Minden állatnak megvan a maga személyisége. Az állatkertben több mint 2000 állat él, és mindegyiknek mások a szükségletei, igényei.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zookeeper Chad (@zookeeper_chad) által megosztott bejegyzés

Chad elmesélte, hogy valójában nehéz megérteni az állatokat, ehhez sok idő kell. “Azt hiszem, a legfontosabb dolog az őszinte empátia. Ezt én az állatoktól tanulom nap mint nap. Ez maximálisan szenvedély.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zookeeper Chad (@zookeeper_chad) által megosztott bejegyzés

Chadet elnézve kétség sem fér hozzá, hogy a jó úton jár. Arcán hatalmas mosoly, és ezt a világot hajlandó bármikor megmutatni másoknak is. “Áldásnak érzem, hogy minden napomat velük tölthetem.” A park számtalan élményt rejteget a gyerekek számára is, mivel megtanulhatják magukat az állatok helyébe képzelni, és az ő szemükön keresztül láthatják a világot.

Az ausztráliai bozóttüzek olyanok voltak, mint az Armageddon. Ez volt a legkeményebb időszak.

Senki sem mondta, hogy az állatgondozók munkája egyszerű. Chad számára is vannak nehéz idők, ilyen volt a bozóttüzek időszaka is. Sydney környékét lángok borították, a tűz olyan gyorsan terjedt, hogy az állatok kimenekítésére sem maradt idő. Chad úgy döntött, marad, és megpróbálja megóvni őket.

A nagyobb állatokat, például a tigriseket és az oroszlánokat az éjszakai kifutóikba költöztették. A zsiráfokat és a zebrákat kiengedték a szabadba, ahol a fű nedves és rövid volt, hogy kizárják a tűz lehetőségét. Olyan volt, mint az Armageddon, de az állatkert dolgozóinak minden egyes állat életét sikerült megmenteni.

Egyes állatok közelebb kerülnek az ember szívéhez.

Annak ellenére, hogy Chad szívében az összes állat számára van hely, vannak kedvencei. Ilyen Archer, a koala is, akit Chad nevelt fel, miután anyja magára hagyta. Az első néhány hétben minden éjjel 3-szor kelt fel, hogy cumisüvegből megetesse a kis koalát.

Archer a park állattámogatási programjának arca lett, sőt, nyilvános profilja is van a közösségi médiában, és elnyerte az Ausztrália Legcukibb Állata címet is.

Chadnek és az állatkert lakóinak csakis a legjobbakat kívánjuk.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

  1. Köszönöm szépen ezt a csodálatos bemutatót amit te nap mint nap kapsz az állatok tol! Köszönöm szépen és vigyáz magadra, hogy tudjál meg sok Ilyen szeretet kapni az állatoktól!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét