A kisbabák az élet csodái, érzelmek széles skáláját hozzák szüleik életébe, és jól le is foglalják őket. Ez kétszer annyira igaz, ha ikrek születnek. Ez a történet Kali és Cliff Scottról szól, akiknek két kislányuk született egyszerre, de az igazi csoda az egészben az, hogy néhány perc különbséggel már másik évben jöttek világra.

A várt időpont előtt születtek.

Kali és Cliff nagyon boldogok voltak, mikor megtudták, hogy ikreik lesznek. Persze azzal is tisztában voltak, hogy ez még nagyobb kihívást jelent, mint egy baba érkezése, főleg az újdonsült szülők számára. Ám örömmel álltak minden nehézség elébe, csak végre karjaikban tarthassák már a kis jövevényeket.

A babák váratlanul érkeztek. Bár azt tudták, hogy hamarosan elérkezik a szülés ideje, Kalinál a fájások a legváratlanabb időpontban indultak meg. Annie és Effie nagyjából másfél héttel a várt időpont előtt érkeztek, ettől függetlenül minden jól alakult. Mindketten egészségesen jöttek világra, 2,5 kg-mal.

Két különböző évben születtek.

A pár számára a történetben nem is az volt a legkülönösebb, hogy a szülés éppen 2022 szilveszterének napjára esett. Sokkal inkább az, hogy az ikrek különböző napon, sőt, különböző évben születtek meg, ez pedig egyáltalán nem számít szokványosnak.

Annie Jo 23:55-kor érkezett meg, így ő volt az utolsó baba, aki a Texas Health Presbyterian kórházban 2022-ben született. Alig néhány perccel később, éjfél után 1 perccel pedig megszületett Effie Rose is, a kórház első 2023-as születésű csecsemőjeként.

A babák megszületése után az anya így mesélt: “Imádom ezt az egészet. Szerintem nagyon vicces.” Annie és Effie a legszokatlanabb módon érkeztek meg erre a világra, nemcsak szüleiknek okozva örömet ezzel, de az egész orvos csapatnak is.

Amikor történetüket az internet felkapta, Kali elmesélte azt is: “Viccelődtünk azzal, hogy mi lenne, ha szilveszterkor vagy újévkor születnének. Akkor még nem gondoltuk, hogy ez lesz a valóság.”

Szerették volna, ha a gyermekeik különlegesek, és így is lett.

Szülőként mindenki a legjobbat szeretné a gyermekének, jó egészséget, biztonságos fejlődést, de arra is vágyunk, hogy magabiztos személyiséggé váljanak. Kali és Cliff ikrei már eleve úgy jöttek a világra, hogy ritkaságnak számítanak.

“Mindig azt szeretnéd, hogy a gyereked különleges és egyedülálló legyen. Szilveszterkor csillogás van és konfetti, újév napján pedig az ember egy vadonatúj évet indíthat” – mondta az anyuka.

Sok ikerszülő nagy nyomást érez, hogy ikreikből két különböző személyiségű ember legyen, és mindegyiknek meglegyenek a maga saját jellemvonásai. Ezeknek a szülőknek azonban már attól könnyebb a dolguk, hogy lányaik más-más napon ünneplik a születésnapjukat.

Annie és Effie születésének kedves története sokakhoz elért, hiszen a szülők úgy döntöttek, megosztják azt a nagyvilággal. Sokan gratuláltak a párnak, akik elmondták: “Büszkén mutatjuk be Annie Jo és Effie Rose Scottot! Alig várjuk, hogy elkezdődjön ez a nagy kaland!”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét