Becky Crandley, a 30 éves, ötgyermekes anyuka azzal került a címlapokra, hogy szokatlan módon fegyelmezte 12 éves fiát a tiszteletlen viselkedése miatt a Sittingbourne Közösségi Iskolában, Kentben. Mivel az előző tanév óta állandó durvaságot és a javulás hiányát tapasztalta, Becky úgy döntött, közvetlenül fog beavatkozni.

Nem hagyta nyugodni 12 éves fia tiszteletlen viselkedése az iskolában, ezért Becky meglepte őt az iskolában, matekórán. Erre a merész szülői megmozdulásra azután került sor, hogy fia folyamatos hanyatlást mutatott a viselkedésében az előző tanév óta, javulásnak pedig azóta sem látta jelét, hogy az iskola újra elkezdődött szeptemberben.

Az előzetes figyelmeztetések ellenére fia nem változtatott viselkedésén, ezzel arra késztetve Beckyt, hogy beavatkozzon, miután aggódó emaileket kapott a tanároktól két incidens miatt is. Mivel nem volt hajlandó tolerálni fia udvariatlanságát és tiszteletlenségét, Becky úgy döntött, beül egy órára fia mellé az iskolában.

Egy péntek délután került sor erre, mikor bejelentés nélkül megjelent az iskolában. Bár korábban ezzel már megfenyegette fiát, az csak nevetett rajta. Ezúttal azonban meglepődött, és láthatóan zavarba jött, mikor bemutatták az anyukáját az osztálynak.

Becky, akinek öt gyermeke van, a közösségi médiában osztotta meg tapasztalatait, kifejezve aggodalmát a mai gyerekek viselkedése miatt. Facebookon adott hangot az iránti elköteleződésének, hogy megfelelő értékekre tanítsa gyermekeit, és hogy kiálljon a tiszteletlenség ellen, főként, ha az nők felé irányul.

Felidézve a pillanatot, mikor meglepte fiát, elmesélte, hogy a fiú hirtelen vörös lett, és ezt az egészet semmi máshoz nem tudná hasonlítani. Szülői hozzáállását és merész tettét nagyon dicsérték a közösségi oldalakon.

Becky nem átlagos nevelési módszere, amit a fia tiszteletlensége váltott ki, gondolatébresztő példája annak, hogy a szülők meddig képesek elmenni, hogy megfelelő értékeket ültessenek gyermekeikbe. A különböző nevelési módszerek korában Becky döntése, hogy közvetlenül avatkozott be fia iskolai viselkedésébe, felhívja a figyelmet a szokatlan nevelési módszerekben rejlő hatékonyságra.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét