A szoptatás természetes dolog, amit egyetlen nőnek sem kellene szégyellnie. Egy fiatal anyuka azért küzd, hogy nyilvánosan szoptathasson anélkül, hogy takargatná magát. A 18 éves lány teljes nyíltsággal beszélt arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie, mikor eteti 2 éves gyermekét. Látásmódja nagyon üdítő.

Nemkívánatos pillantásokat kap idegenektől.

Shania O’Neill nem gondolkodik sokat azon, hogy szoptassa-e nyilvánosan a kislányát. “Bárhol megteszem, a villamoson, a buszon, az étteremben. Betolom a babakocsit egy üzletbe, és ott szoptatom, ahol éppen vagyunk” – mondta.

A fiatal nő bevallotta, hogy rengeteg nemkívánatos figyelmet kap idegenektől, amit elég idegesítőnek talál. “A cicik arra valók, hogy etessük velük a babákat. Ez természetes dolog” – mondta Shania.

A Z-generációs anyuka elmagyarázta saját nézőpontját: “Nem értem, miért hiszik az emberek, hogy csak fel akarom hívni magamra a figyelmet. Egy teljesen természetes dolgot csinálok, amit 60 évvel ezelőtt normálisnak tekintettek.”

Kitart a szoptatás fontossága mellett.

O’Neill csupán 16 éves volt, mikor terhes lett Isabellával. El sem tudta képzelni, hogy egy napon a nyilvános szoptatás szószólója lesz a közösség médiában.

Sőt bevallotta, sosem tervezte, hogy szoptatni fog, de amint megtette: “Teljesen megváltoztatott. Elképesztő, hogy milyen kötődést képes létrehozni.”

A fiatal anyát senki sem állíthatja meg.

Az egygyermekes anyuka elárulta, hogy eleinte még takargatta magát, de aztán hamarosan leállt ezzel, mert “kényelmetlennek” érezte. “Nehéz volt egy takaróval, mert 2 másodpercenként ellenőriznem kellett alatta a babát. Ezért már egyáltalán nem használom, és így sokkal könnyebb.”

A negatív kommentek ellenére O’Neill elhatározta, hogy tovább folytatja a szoptatást, mégpedig anélkül, hogy eltakarná a melleit. “Azt sem mondanád egy nőnek, hogy takarja le a cumisüveget, ha abból szoptat” – mondta.

A 18 éves nő más anyákat is arra bátorít, hogy kövessék a példáját, és ne tartsanak attól, mit gondolnak mások. “Az anyáknak azt javaslom, hogy ne foglalkozzanak a külvilággal. A babád az első.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét