A csecsemők fülének kilyukasztása olyan téma, ami gyakran heves vitákat szül. Az embereknek eltérő kulturális, orvosi és személyes nézőpontjuk van azzal kapcsolatban, hogy melyik a megfelelő életkor ehhez. Egy nemrégiben történt incidens során egy fiatal anya TikTokon kapott erős kritikákat azért, mert kilyukasztatta 4 hónapos kisbabája fülét.

Sandy, a 3 gyermekes édesanya elmesélte, hogy az ő füle is baba korában lett kilyukasztva, és elmondta, hogy nagyra tartja szüleinek ezt a döntését. A saját babája fülének kilyukasztásában személyes tapasztalata volt a fő motivációja, bár már nem emlékszik rá. Ez inspirálta arra, hogy a saját gyermekével is ugyanígy tegyen.

Mikor elvitte a kisbabáját Kanadában egy profi piercing stúdióba füllyukasztásra, arra számított, hogy támogatást kap. Néhányaktól kapott is, ám néhány szülő rosszallását is kiváltotta, akik egyenesen “kegyetlennek” nevezték a tettét.

Sandy azonban kiáll a döntése mellett: “A füllyukasztást ajánlott mielőbb elvégezni, hogy kisebb eséllyel fogdossák és húzogassák a fülüket.” Ezzel a véleményével sokan egyetértettek.

Nincs határozott orvosi vélemény azzal kapcsolatban, hogy milyen életkorban a legideálisabb kilyukasztatni a gyerekek fülét, ez csupán a szülők döntése. Az egyetlen javaslat, hogy a baba legyen idősebb 3 hónaposnál.

A Sandy által megosztott videóban látható volt, ahogy a baba az ölében ül, ő pedig kommentálja az eseményeket: “El kell mondanom egy imát. Nem bírom látni, hogy sír” – mondta. Erősen tartja a baba fejét, miközben két szakember közelít a baba füléhez a lyukasztópisztollyal.

Azonnal könnyek szöknek a kislány szemébe, de a rossz érzése azonnal tovaszáll, amint megérkeznek bátyjai, hogy megvigasztalják. Sandy ezt fűzte hozzá: “Természetesen a fiaim eljöttek támogatni a kishúgukat.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét