A művész Sonia Singh-et frusztrálták a túlzottan kisminkelt játékbabák, ezért misszióba fogott, és elkezdte átalakítani őket realisztikusabbá, természetesebbé. Felkutatta a környékbeli használt holmikat áruló boltokat olyan babák után keresgélve, melyek átalakításra szorulnak. Projektjét a közösségi oldalakon több ezren követik.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Az ausztrál Hobart városban élő Singh gyakran vesz kezelésbe Bratz és Barbie babákat, hogy a sminkjük eltávolításával megváltoztassa a külsejüket. Ezáltal a babáknak kisebb lesz a szemük, a szájuk, ráadásul új ruhát is kapnak, melyeket édesanyja varr és köt. Kezük által ezek a babák jóval valósághűbbek lesznek, és a gyerekeknek könnyebb velük azonosulni, hiszen elszakadnak sok macerát igénylő csillogástól.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

A művésznő saját gyermekkorából merített ihletet a projekthez. “A nővéreim és én úgy nőttünk fel, hogy használt babákkal és kézzel készült játékokkal játszottunk a gyönyörű tasmán környezetben – írta. – Szeretem az eldobott tárgyak javítása és újrafelhasználása miatt érzett örömöt, hogy új életet adhatok nekik.”

Az előtte-utána fotók Instagramon rengeteg követőt vonzanak, főleg a szülők támogatását nyerték el. Valaki ezt írta az egyik poszt alá: “Tetszik a gondolat, hogy ezt a babát egy kislány a kezébe veszi, és azt gondolja majd: ‘Pont olyan, mint én.’, ahelyett, hogy azt gondolná: ‘Így kellene kinéznem.’ Mindegyik nagyon egyedi. Gyönyörű munka.” A munkájának pozitív fogadtatása miatt Singh Etsyn árulja a babákat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét