Nem minden hős visel köpenyt, és ez igaz Noah-ra is, aki kétségkívül igazi hős. Amikor felébredt, és látta, hogy az otthonuk lángokban áll, nemcsak ott maradt, de arra is vállalkozott, hogy megmentse családtagjait és a kutyáját.
Története megmutatja, hogy a bátorságnak nincsenek határai.

Egy teljesen átlagos éjszakán történt.

2020-ban egyik éjjel Noah, az akkor 5 éves fiú arra ébredt, hogy a Georgia államban lévő otthonukban lángok csaptak fel, és füst árasztott el mindent. Ő azonban nem esett pánikba. Az egyetlen kiút a nyitott ablak volt, így nyugodtan kikelt az ágyból, megfogta húgát és a kutyáját, és kimászott a szobából.

Egy pillanatig sem habozott.

A tűzoltókat is meglepte a kisfiú bátorsága és ereje, ahogyan mindenkit kihozott a lángokban álló házból. Dwayne Jamison, a tűzoltóság vezetője elmondta, hogy már korábban is előfordult olyan eset, hogy kisgyerek figyelmeztette a tűzre a házban lévőket, de amit ez az 5 éves fiú tett, az egészen rendkívüli.

A későbbi vizsgálatok feltárták, hogy Noah hálószobájában az egyik konnektor gyulladt ki. David Woods, Noah nagyapja is a házban aludt, amikor a tűz keletkezett. “Minden szerettünk kijutott a házból. Ha Noah nem lett volna, lehet, hogy most mi sem lennénk itt” – mondta.

Még Georgia állam kormányzója is hallott Noah hőstettéről.

Noah gratuláló levelet kapott Brian Kemptől, Georgia állam kormányzójától, amelyben tiszteletbeli tűzoltónak tették meg, és Életmentő díjjal jutalmazták.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét