22 éves korában Jimmy élete egyetlen éjszaka alatt teljesen megváltozott, amikor egy 4 hónapos, magára hagyott csecsemőt talált a szemétben. Ami eleinte kihívásokkal teli feladatnak tűnt, abból később az élet felbecsülhetetlen értékű ajándéka és tanítása lett. Jimmy megtanulta, hogy soha ne becsülje le saját erejét és elszántságát, mert amikor az élet kemény helyzetek elé állítja, erőt is ad ahhoz, hogy boldoguljon.
A feltétel nélküli szeretetről és az odaadásról szól a következő történet, amelyben egy gyerek sorsa változott meg egy fiatal férfi hatalmas szívének köszönhetően.

Látni az elképzelhetetlent

Azt hinnénk, hogy ilyesmik csak a filmekben fordulnak elő, de Jimmy számára valósággá vált. Az egész akkor kezdődött, amikor az Amerikában tanuló fiatal hazament Haitire a családjához karácsonykor. Újév napján ellátogatott az árvaházba, ahol korábban dolgozott, hogy ajándékot vigyen a gyerekeknek. Ekkor még nem sejtette, hogy a sorsa hamarosan megváltozik.

Miközben az árvaház felé tartott, észrevette, hogy emberek egy csoportba gyűlve hangosan beszélnek. Közelebb ment hozzájuk, és megkérdezte, mi történt. “Egy csecsemő van a szemétben” – felelte neki az egyik nő. Ahogy közelebb ment, meglátta a síró kisfiút a szeméthalom tetején. A babán nem volt ruha, és az apró kis testén tűzhangyák mászkáltak.

A tömeg jelen volt ugyan, de semmit nem tett a baba megmentéséért. Azt gondolták, talán meg van átkozva. Olyasmiket suttogtak: “Én nem érek hozzá.”, “Nem tudom, ki tehette ide.”

A megmentő

Jimmy szíve összeszorult ettől a látványtól, szemei könnyel teltek meg. Kész volt bármit megtenni az ártatlan babáért. Azonnal a segítségére sietett, felkapta, és egyenesen az édesanyjához ment vele, hogy megfürdessék, felöltöztessék és megetessék a síró kisgyermeket.

Másnap elmentek a kórházba, ahol ellátták a tűzhangyák okozta csípéseket és az allergiás reakciókat a babán. Mivel egyetlen rokon sem jelentkezett érte, Jimmy megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ő lehessen a hivatalos gondviselője.

Az egész életet megváltoztató döntés

A férfi sok álmatlan éjszakán át gondolkodott azon, hogy mit kéne tennie ebben a helyzetben. Soha nem gondolta, hogy valaha is ilyen szituációban találja majd magát. Végül is ő csak egy diák, aki hazajött néhány napra meglátogatni a szüleit. Nem állt készen arra, hogy szülővé váljon. Ugyanakkor egy belső hang azt súgta neki, hogy a sorsnak szándéka volt azzal, hogy összesodorta őt ezzel a kisbabával.

Végül minden bátorságát összeszedve elszánta magát. Nem akarta magára hagyni az ártatlan gyereket. Emilio Angelnek nevezte el és örökre a szívébe zárta.

Egyik nehézség a másik után

Ettől kezdve a férfi jövője tele lett bizonytalansággal. Elképzelése sem volt, hogyan fogja tudni felnevelni a kisgyereket, de bármit képes volt megtenni ennek érdekében. Tudta, hogy útközben majd megvilágosodik és lépésről lépésre megoldja a helyzeteket.

Amikor az iskola miatt vissza kellett repülnie Amerikába, a családja vette át Emilio Angelo gondozását. Barátai ruhákkal, pénzadományokkal és imákkal támogatták őket. Jimmyt és Emiliót rengeteg támogatás és szeretet vette körül.

Bármennyi támogatást is kapott, Emilio fő gondviselője Jimmy volt, így elsősorban neki kellett megoldania az anyagi problémákat. Nem könnyű úgy gyereket nevelni, hogy még iskolába jár és csak próbál rájönni, hogy ki is ő valójában. Ezért úgy döntött, abbahagyja az iskolát és az összes idejét a kicsinek szenteli.

Apaság teljes erőbedobással

Mára Jimmyből odaadó és gyakorlatias apuka vált, aki az Emilióval való életet a világ minden kincséért se cserélné el. Ez az egész megtanította őt arra, hogy nem tudhatja, mit hoz a jövő, mindig készen kell állnia a kihívásokra.

Arra is rájött, hogy az univerzum néha kihívásnak álcázza az áldást is. Amikor úgy döntünk, hogy szembenézünk a próbatételekkel, akkor értjük meg, hogy ezek valójában ajándékok.

Jimmy eltökélt szándéka, hogy leküzdje a következő kihívást, ami Emilio hivatalos örökbefogadása. “Hogy ezt az értékes kis jövevényt a fiammá tehessem” – ahogy fogalmazott. Emilio az őt körülvevő szeretettől és gondoskodástól életvidám, okos kisgyerek lett. Apukája elárulta, hogy szeret sportolni, telefonon beszélgetni, gitározni, és azt mondja, zenész szeretne lenni.

Amikor az élet nehézzé válik és próbára teszi, Jimmy mindig arra gondol: “Lehet, hogy a legnagyobb társadalmi hozzájárulásod nem az, amit megteszel, hanem az, akit felnevelsz.” Ez pedig megad neki minden erőt, amire szüksége van ahhoz, hogy folytassa kettejük csodálatos utazását.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here