Jake Pratt 21 éves korára megszerezte álmai munkáját, most pedig összekötni készül az életét azzal az emberrel, akit szívből szeret. Jake története lehetne csupán egy a sok közül, de ahogyan legyőzte a nehézségeket, az igazi lecke arról, hogy az életben minden és bármi lehetséges.
Jake története nemcsak inspiráló, de talán azt is megváltoztatja, ahogyan az emberek a Down-szindrómásokról gondolkodnak.

Ő Jake Pratt, a férfi, aki betegen született, de ez sem tudta megállítani.

A fiatal férfi Down-szindrómával született. Felnőve az élet nem volt egyszerű számára. Egy interjúban a nővére, Amy Hyde elmesélte, hogy az orvosok annak idején azt mondták, hogy a testvére semmilyen szempontból nem fog tudni normális életet élni, és valószínűleg egy otthonban kell majd elhelyezni. Jake családja azonban nem adta fel. “A családom mindig azon a véleményen volt, hogy Jake semmiben sem különbözik tőled vagy tőlem, nincsenek határok az ő számára sem” – mondta Amy.

Jake maga sem kezelte tragikusan az állapotát soha. “Be akart kerülni a középiskolai focicsapatba, miközben sokan úgy gondolták, hogy ez lehetetlen. De megcsinálta. Főiskolára akart menni, megcsinálta” – mesélte Amy. Jelenleg két állása is van: reggelente egy golfpályán dolgozik, majd csomagokat szállít a UPS-nél.

Jake számára a munka nemcsak eszköz a fejlődéshez, de általa nagyon sok emberrel kapcsolatba tud kerülni. Az emberek pedig fontos részét képezik az életének. Munkatársa, Richard is nagyon jó barátja lett, szoktak együtt golfozni is.

Jake legmeghatóbb sikere az volt, hogy megtalálta az igaz szerelmet.

Jake és Grace még középiskolás korukban kezdtek randizni. Bár Jake társasági ember, Grace pedig félénkebb természetű, mégis a lány volt az, aki elhívta táncolni 2017-ben. Minden különbözőségük ellenére már 4 éve boldogok egymással.

Jake és Grace közös terveket szövögetnek a jövőre vonatkozóan. Arról álmodoznak, hogy összeházasodnak és önálló életet kezdenek. Jake a spórolt pénzéből vett is egy eljegyzési gyűrűt, már tervezik az esküvőt. Próbálják a lehető legtöbb időt együtt tölteni, Jake gyakran meglátogatja párját a főiskolán, és mindennap videótelefonálnak is.

Jake szerint az embereknek nem kellene másként kezelniük a Down-szindrómásokat.

Az ő története csodás példája annak, hogy a Down-szindrómások is élhetnek ugyanolyan életet, mint bárki más. “Szeretnék inspiráció lenni a Down-szindrómás gyerekek számára. Egy olyan példakép, akire felnézhetnek” – mondja. “Azt hiszem, a legfontosabb, hogy ne kezeljenek minket másként, csak legyenek velünk kedvesek.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here