Az Egyesült Államokban minden 700 babából 1 Down-szindrómával születik. Ez azt jelenti, hogy a testükben egy plusz kromoszóma is van. Ez a kromoszóma komplikációkat és fejlődési rendellenességet okozhat a baba testében és agyában a terhesség alatt. Bár a Down-szindrómások számos nehézséggel kell hogy szembenézzenek, ők is lehetnek erősek és sikeresek.
Kennedy Garcia története egy igen inspiráló sikersztori. Kitartását és amit elért, csak csodálni lehet. Kennedy édesanyja elmondta, milyen út vezetett idáig.

Nem volt könnyű az út.

A kezdet nagyon nehéz volt Kennedy számára, ahogyan minden Down-szindrómás számára. Sokat volt kórházban, de az orvosok, a családja és a saját akarata révén mindent végig tudott csinálni.

“Nagyon sok mindenen ment át. Több mint 30 műtétje volt, leukémiája, majd gerincfúziós műtétje kiskorában. Rögös utat járt végig. Mindig megőrizte a pozitív hozzáállását, a mosolyát, még akkor is, mikor nagyon beteg volt és óriási fájdalmai voltak” – mesélte Kennedy édesanyja.

Út a sikerhez.

A modellkedés és a színészet természetes volt számára. Kis korától kezdve képes volt felhasználni ezt a tehetségét. Bár voltak nehézségei, végül elérte a sikert.

“Kennedy mindig imádta a kamerát, ruhamodellként kezdte 6 éves korában. Kis üzletek küldtek neki ruhákat, mi pedig visszaküldtük nekik a fotókat.”

“Elindítottuk az Instagram oldalát, amit az American Girl modellügynökség 10 éves korában felfedezett. Egy ügynökön keresztül kapta meg az első nagy munkáját Los Angelesben. Imádta minden percét, és a színészet is itt kezdődött. Azóta is ezt csinálja.”

“Még a modellkedés előtt a tánc volt a szerelme. 5 éves korában kezdett táncolni, miután felépült a gerincműtétjéből. A balettel kezdte, majd egy versenycsapathoz csatlakozott 6 évesen.”

“A csapatban jelenleg ő az egyetlen speciális igényű gyerek. A legjobb barátait is a csapatban szerezte. Nehéz volt neki, de megtanulta, hogyan kell csapatban működni. Annyira szereti a táncos családját, hogy azt hiszem, ők mindig részei lesznek az életének.”

A kitartás és a támogatás voltak a legfontosabbak.

Az elmúlt 16 év tele volt hullámvölgyekkel Kennedy és családja számára, de szerencsére több jutott ki a jóból. Szeretettel, támogatással és kitartásával Kennedy sikeressé tudott válni. A családjának ebben kulcsszerepe volt, akárcsak szerelmének és barátainak. Fontos, hogy a munka és a társasági élet között meg tudta találni az egyensúlyt.

“Az biztos, hogy voltak könnyebb és nehezebb időszakok az elmúlt 16 évben, de a jó dolgok messze felülmúlták a rosszakat. Amikor megszületett és megállapították nála a Down-szindrómát, nagyon szomorú képet festettek nekünk a jövőről. Nem olyat, amiben valaha is reménykedik az ember, ha gyereke születik. De Kennedy folyamatosan bizonyította, hogy az orvosok tévednek, hiszen kikövezte magának az utat, és megmutatta a világnak, hogy mire képes.”

Anyukája mindig mellette állt, figyelte a fejlődését. “Egész életében a szakértők mindig csak azt mondogatták, hogy mit nem fog tudni soha megcsinálni. És minden alkalommal megmutatta nekik, hogy meg tudja, csupán azzal, hogy az, aki. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az anyukája lehetek és az első sorból nézhetem az életét, ahogy kiteljesedik.”

Néhány bölcs szó.

Bár sok mindenen ment keresztül, de a kedvességének és az empátiájának köszönhetően mindenkit képes felvidítani maga körül. Csak úgy sugárzik, és mi hálásak vagyunk, hogy megosztja velünk a tanácsait.

“Kennedy a környékbeli iskolákban tart előadásokat középiskolásoknak a Down-szindrómáról. Hogy mi ez, és hogyan lehet barátkozni a speciális igényű emberekkel. Mindig elmondja, hogy ha valaki találkozik egy ilyen emberrel és szeretne vele beszélgetést kezdeményezni, akkor csak menj oda hozzá és köszönj neki. Ez egy gyönyörű barátság kezdete lehet. És teljesen igaza van, nem kell ezt véresen komolyan venni, nem olyan nehéz.”

“A Down-szindrómások vagy más fogyatékkal élők éppen olyanok, mint mi. Azt hiszem, Kennedy ezért törekszik arra, hogy nap mint nap megmutassa az életét az Instagramon. Ő egy tipikus tinédzser. Imád vásárolni, üzengetni a barátaival, és ha az emberek adnak neki esélyt, akkor megmutatja, hogy mennyire jó barát és milyen szórakoztató!”

“Különböző fogyatékossággal élők mindenhol vannak, a te iskoládban, a szomszédságodban, a munkahelyeden és így tovább. Reméljük, hogy megragadod a lehetőséget, és szerzel közülük barátokat, ha esélyed nyílik rá!”

Úgy gondoljuk, hogy Kennedy története igazán inspiráló mindannyiunk számára. Te mit gondolsz róla? Ha inspiráló történeteid is vannak, oszd meg velünk egy hozzászólásban!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here